Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν από την ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι. Το ημερολόγιο έδειχνε 23 Ιουλίου 2018 όταν η πυρκαγιά που ξέσπασε κατέκαψε τα πάντα στο πέρασμά της και στέρησε τη ζωή σε 103 συμπολίτες μας.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε μνημόσυνο για τα 103 θύματα τρία χρόνια μετά τη φονική πυρκαγιά, χοροσταντούτος του Μητροπολίτη Μεσογαίας.

Η σιωπή και η θλίψη κυριάρχησαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου  – Αγίου Θωμά & Αγίου Πορφυρίου στο Κόκκινο Λιμανάκι.

Στο μνημόσυνο παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, η γενική γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, αλλά και αρκετός κόσμος μέσα και έξω από την εκκλησία.

Οι συγγενείς των θυμάτων μνημόνευσαν και προσευχήθηκαν για τα αγαπημένα τους πρόσωπα που χάθηκαν τόσο πρόωρα και άδικα την ημέρα της καταστροφής στον τόπο μας 3 χρόνια πριν.

Εξω από ναό αρκετά παιδάκια φορούσαν μπλούζες μαύρες με σύνθημα. «Κόκκινο λιμανάκι 23.7.2018»


H περιοχή πάνω από την Αργυρά Ακτή, έγινε η παγίδα θανάτου. Οι πιο πολλοί δρόμοι οδηγούσαν σε αδιέξοδο ή επρόκειτο για στενά που δεν χωρούσαν αυτοκίνητα.