Για την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και την πίεση σε νοσοκομεία και κοινωνία μίλησε η Μίνα Γκάγκα Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Σωτηρία, τονίζοντας ότι, μέχρι πριν από λίγες μέρες οι εισαγωγές στο «Σωτηρία» ήταν 2-3 την ημέρα και χθες ήταν 30.

Ως προς το ποιοι εισάγονται στα νοσοκομεία, είπε πως πρόκειται για μεγαλύτερα άτομα που νοσούν εμβολιασμένοι, αλλά θέλουν παρακολούθηση ή και νεότερους που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί.

Τόνισε ότι μόλις το 1/10 από τις εισαγωγές αφορούν πλήρως εμβολιασμένους και πως «ελάχιστοι» από αυτούς θα μπουν τελικά στη ΜΕΘ.

Ερωτηθείσα αν αυτή η αύξηση των κρουσμάτων θα προκαλέσει νέα πίεση στο ΕΣΥ, εκτίμησε ότι, «τα νοσοκομεία δεν θα πιεστούν, αλλά η επίπτωση στις ζωές των ανθρώπων, από το πώς θα πάμε διακοπές μέχρι πώς θα πάμε στη δουλειά, νομίζω πρέπει να μας απασχολεί».

«Αυτήν τη στιγμή με όλα τα εμβόλια που έχουμε καλύπτεται και η μετάλλαξη Δέλτα», ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΑΝΤ1, διευκρινίζοντας ότι τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν αργότερα.

Τέλος, αναφορικά με τον εμβολιασμό εγκύων ή γυναικών που σκοπεύουν να κάνουν παιδί, τις κάλεσε «να εμβολιαστούν χθες», αφού ο κορωνοϊός είναι πολύ επικίνδυνος για τις εγκύους, ενώ ανέφερε ότι, «την προηγούμενη εβδομάδα τρεις έγκυες διασωληνώθηκαν». Όσο για τις προτροπές γυναικολόγων να μην εμβολιαστούν οι ενδιαφερόμενες, παρέπεμψε στις οδηγίες της Επιτροπής Εμβολιασμών και της Ελληνικής Μαιευτικής Εταιρείας.