Για αμηχανία και «ναι μεν αλλά» κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση με αφορμή την τοποθέτηση της Κουμουνδούρου ότι δεν μπορεί να κάνει αποδεκτή την τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Αμηχανία

Κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζοντας την κοινή δήλωση του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και της τομεάρχη Εργασίας κάνουν ειρωνικά λόγο για «προαιρετική υποχρεωτικότητα» και «υποχρεωτική προτεραιοτικότητα» και επισημαίνουν ότι «όταν θέλεις να αρέσεις σε όλους τελικά δεν αρέσεις σε κανέναν».

Αναλυτικά το σχόλιο των κυβερνητικών κύκλων για τις δηλώσεις του Ανδρέα Ξανθού και της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό έχει ως εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αμήχανος συνεχίζει τα «ναι μεν, αλλά». Τώρα έχει εφεύρει την προαιρετική υποχρεωτικότητα για να πει ότι είναι αντίθετος στη ρύθμιση που έφερε η κυβέρνηση για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμών συγκεκριμένων επαγγελματικών κατηγοριών σε ευαίσθητες θέσεις.

»Όταν θέλεις να αρέσεις σε όλους, τελικά δεν αρέσεις σε κανέναν, που θα ‘λεγε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Κούλογλου. Περιμένουμε ότι μετά την προαιρετική υποχρεωτικότητα, θα ακούσουμε για υποχρεωτική προαιρετικότητα».