Μπορεί να αποκλείστηκε, ωστόσο παραμένει στο νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αποκλείστηκε στα προημιτελικά του ATP European Open που διεξάγεται στο Αμβούργο, ωστόσο η ήττα του δεν τού κόστισε την 4η θέση στο ATP Ranking. Ο Τσιτσιπάς με 8.030 βαθμούς παραμένει στο νούμερο 4 πίσω από τον τρίτο Ράφα Ναδάλ, ο οποίος συγκεντρώνει 8.270 βαθμούς.

Το top 10 του ranking δεν σημείωσε αλλαγές, ωστόσο ο Φίλιπ Κραΐνοβιτς, που απέκλεισε τον Τσιτσιπά στα προημιτελικά, ανέβηκε 10 θέσεις, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο νούμερο 34 της παγκόσμιας κατάταξης. Η νίκη του με 2-1 σετ απέναντι στον 22χρονο Έλληνα τενίστα, τού έδωσε ώθηση αλλά και θέσεις στο ranking.

Από την άλλη πλευρά, στο top 20, ο Ισπανός Πάμπλο Καρένιο Μπούστα κέρδισε δύο θέσεις και ανέβηκε στο νούμερο 11, ενώ ο Νορβηγός Κάσπερ Ρουντ στο νούμερο 14 αντίστοιχα.

Στο top 100 αξιοσημείωτο ήταν το νέο carreer high του Φεντερίκο Κόρια, φιναλίστ του τουρνουά του Μπαστάντ που ανέβηκε στο νούμερο 62, κερδίζοντας ουσιαστικά 15 θέσεις.