Την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ανα τμήμα όλων των ΑΕΙ έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, ώστε όλοι οι υποψήφιοι να μπορούν να δουν τα βαθμολογικά «εισιτήρια» των τμημάτων που επέλεξαν.

Όπως είναι γνωστό, τα ΑΕΙ επέλεξαν φέτος τον συντελεστή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για κάθε Πανεπιστημιακό τμήμα, αν δηλ. θα κυμανθεί π.χ. στο 80% της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή στο 120% της επίδοσης αυτής.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) για την εισαγωγή στα ΑΕΙ «διασφαλίζει ότι οι νεοεισαχθέντες φοιτητές έχουν τις ακαδημαϊκές προϋποθέσεις για να παρακολουθήσουν και να ολοκληρώσουν επιτυχώς τις σπουδές τους στον προβλεπόμενο χρόνο ενώ μπαίνει τέλος στο φαινόμενο εισαγωγής φοιτητών με χαμηλές βαθμολογίες, καθώς και στον εξαιρετικά χαμηλό ρυθμό αλλά και ποσοστό αποφοίτησης».

Παράλληλα φέτος εφαρμόζεται και το ανώτατο όριο φοίτηση Ν+2/Ν+3 (όπου Ν είναι οι προβλεπόμενος χρόνος ολοκλήρωσης των σπουδών κάθε τμήματος των ΑΕΙ) σπουδές με ανώτατο όριο φοίτησης, όπως κάθε εκπαιδευτική διαδικασία.

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ανα ΑΕΙ βρίσκεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας