Παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα από τους επαγγελματίες της Μυκόνου ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης διαβεβαίωσε σήμερα τη Βουλή είναι ομαλή η τουριστική κίνηση στο νησί και δεν υπάρχουν ακυρώσεις διακοπών.

«Δεν υπάρχουν ακυρώσεις στην Μύκονο. Ακυρώσεις υπάρχουν μόνο στην φαντασία όσων τα γράφουν. Μίλησα με τους ξενοδόχους και με διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχουν ακυρώσεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου είπε ότι τα στοιχεία από τους ξενοδόχους και τους επιχειρηματίες του κοσμοπολίτικου νησιού διαψεύδουν τα δημοσιεύματα που μιλούν για μαζικές ακυρώσεις λόγω των νέων αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Παράλληλα όμως ο υπουργός Τουρισμού ότι η κυβέρνηση δεν θα προτάξει τον τουρισμό και την οικονομία σε βάρος της υγείας των πολιτών επισημαίνοντας πως αν χρειαστεί θα ληφθούν αυστηρά μέτρα και σε άλλα νησιά.

«Δεν φοβόμαστε τα δύσκολα μέτρα» ανέφερε ο κ. Θεοχάρης για τα νησιά που θα παρατηρείται αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου, λέγοντας ότι «δεν θα αφήσουμε τα πράγματα να κυλήσουν χάριν της οικονομίας.

Σημείωσε επίσης ότι «οι πολίτες θέλουν τήρηση των μέτρων. Οι τουρίστες το επισημαίνουν όπου διαπιστώνουν ότι δεν τηρούνται. Οι κυβέρνηση θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να τηρηθούν τα μέτρα».

«Το ελληνικό τουριστικό προϊόν είναι ασφαλές γιατί βάζουμε την ασφάλεια στο κέντρο του ενδιαφέροντος» είπε ακόμη ο κ. Θεοχάρης για να προσθέσει:

«Δεν υποσχεθήκαμε εύκολο καλοκαίρι. Δεν είναι εύκολο. Και εδώ είμαστε από πάνω και κάνουμε ότι χρειάζεται. Βάζουμε κάθε εβδομάδα περισσότερα ξενοδοχεία καραντίνας σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές. Η αύξηση κρουσμάτων που βλέπουμε σε όλο τον πλανήτη δεν είναι από τον τουρισμό αλλά από την μετάλλαξη Δέλτα».