Δεν πρόλαβε ακόμα να πέσει η αυλαία του 74ου Φεστιβάλ Καννών και το δεύτερο από τα τρία μεγάλα ευρωπαϊκά Φεστιβάλ, της Βενετίας (τρίτο είναι του Βερολίνου) ανακοίνωσε ότι η τελευταία ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ «Παράλληλες μητέρες», θα σηκώσει την αυλαία του τον ΣεπτέμβριΟ ημερομηνίες διεξαγωγής του είναι 1- 11 Σπετμεβρίου).

Η ταινία εστιάζει στην παράλληλη ζωή τριών μητέρων τις οποίες υποδύονται η Πενέλοπε Κρους, η Αϊτιάνα Σάντσεζ Γκιχόν και η Μιλένα Σμιτ. Στην ταινία θα παίζει και η Ρόσι Ντε Πάλμα αγαπημένη ηθοποιός του Αλμοδόβαρ.

«Γεννήθηκα ως κινηματογραφικός σκηνοθέτης το 1983 στη Βενετία στο τμήμα Mezzogiorno Mezzanotte» είπε σε δήλωσή του ο Ισπανός δημιουργός. «Τριάντα οκτώ χρόνια αργότερα καλούμαι να ανοίξω το ίδιο φεστιβάλ. Δεν μπορώ να εκφράσω την χαρά που νιώθω για αυτή την τιμή που μου γίνεται.»

Ταινίες που αναμένεται να παιχτούν στο Λίντο κατά την διάρκεια του φεστιβάλ είναι το «The power of the dog» της Τζέιν Κάμπιον με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και το ημι αυτοβιογραφικό δράμα του Ιταλού Πάολο Σορεντίνο «Το χέρι του θεού». Και οι δύο είναι παραγωγές του Netflix. Στο πρόγραμμα επίσης αναμένεται να είναι και η ταινία «Spencer» του Χιλιανού Πάμπλο Λαρέν, ένα βιογραφικό δράμα για την Λαίδη Νταϊάνα.

Ο Κορεάτης σκηνοθέτης των «Παρασίτων» Μπονγκ Τζουν Χο θα καθίσει εφέτος στην θέση του προέδρου της κριτικής επιτροπής, ενώ τιμώμενα πρόσωπα για την προσφορά τους στον κινηματογράφο θα είναι η αμερικανίδα ηθοποιός Τζέιμι Λι Κέρτις και ο Ιταλός ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρομπέρτο Μπενίνι.