Μετά την μεγάλη καταστροφή που προκλήθηκε στις δυτικές περιοχές της Γερμανίας από τις πλημμύρες, η Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στους συγγενείς των θυμάτων και υποσχέθηκε γενναία οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες.

Με τον κατάλογο των θυμάτων στη Δυτική Ευρώπη να αριθμεί πλέον 184 ονόματα, από τα οποία τα 157 στη Γερμανία, είναι η σειρά της Βαυαρίας να υποφέρει από τις εντονότατες βροχοπτώσεις που ήδη κόστισαν τη ζωή τουλάχιστον ενός ανθρώπου την Κυριακή, ενώ τα σωστικά συνεργεία στην περιοχή προσπαθούν να απεγκλωβίσουν κατοίκους των περιοχών που έχουν πλημμυρίσει.

Σε επίσκεψή της στα δυτικά κρατίδια που έπληξε μεσοβδόμαδα η κακοκαιρία, σκοτώνοντας τουλάχιστον 156 ανθρώπους εκεί, η κ. Μέρκελ έκανε δηλώσεις μπροστά σε κατεστραμμένα σπίτια και πλημμυρισμένους δρόμους. Είπε πως η καταστροφή στην περιοχή «είναι απίστευτη και προκαλεί τρόμο», εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της, σύμφωνα με το Reuters.

Υποσχέθηκε επίσης ότι η κυβέρνηση θα προσφέρει τάχιστα οικονομική βοήθεια ώστε να περιορίσει τις υλικές συνέπειες των ακραίων καιρικών φαινομένων στα δυτικά κρατίδια της Γερμανίας.

«Είμαστε στο πλευρό σας», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος από την κωμόπολη Άντεναου, διευκρινίζοντας ότι την Τετάρτη η κυβέρνηση θα θέσει σε εφαρμογή πρόγραμμα άμεσης οικονομικής ανακούφισης.

Ο πρωθυπουργός του ομόσπονδου κρατιδίου της Ρηνανίας-Παλατινάτου Μάλου Ντρέιερ δεσμεύθηκε ότι «δε θα ησυχάσουμε μέχρι να έχουμε νέα για όλους τους αγνοούμενους».