Το δεύτερο εξάμηνο του 2022 ή τον Ιανουάριο του 2023 αναμένεται να υπάρξει ουσιαστική αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού, καθώς οι σημερινές συνθήκες που έχει δημιουργήσει η υγειονομική κρίση στην αγορά οδηγούν την κυβέρνηση στην απόφαση για «πάγωμα» του μισθού στα 650 ευρώ ή, στην καλύτερη περίπτωση, σε συμβολική αύξηση στα όρια του πληθωρισμού.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 27 Ιουλίου θα πραγματοποιήσει την τελική εισήγηση για την αναπροσαρμογή ή το «πάγωμα» του κατώτατου μισθού.

Οι εκθέσεις που έχει στα χέρια ο υπουργός από το ΚΕΠΕ και την Τράπεζα της Ελλάδος είναι αρνητικές για την πραγματοποίηση αυξήσεων στους μισθούς στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, καθώς «η αύξηση του εργατικού κόστους μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», που ήδη αδυνατούν να σηκώσουν το βάρος της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία. Αρνητικές στην αύξηση του κατώτατου μισθού είναι όλες οι εργοδοτικές οργανώσεις, ενώ μόνο η ΓΣΕΕ ζητεί την επαναφορά του στα 751 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο «Βήμα της Κυριακής»