Έκκληση προς το Facebook και τις άλλες εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, να λάβουν άμεσα μέτρα για να καταπολεμήσουν την παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια της Covid-19, απηύθυνε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

«Αντιμετωπίζουμε ένα ζήτημα ζωής ή θανάτου εδώ και έτσι όλοι πρέπει να συμβάλουν για να διασφαλίσουν ότι θα δημοσιεύονται ακριβείς πληροφορίες», δήλωσε η Ψάκι και πρόσθεσε: «Είναι εταιρείες του ιδιωτικού τομέα. Θα λάβουν αποφάσεις σχετικά με πρόσθετα μέτρα που μπορούν να λάβουν. Είναι σαφές ότι υπάρχουν περισσότερα που μπορούν να κάνουν».

«Υπάρχουν περίπου 12 άτομα που παράγουν το 65% της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Όλοι τους είναι ενεργοί στο Facebook, ενώ ορισμένοι εκδιώχθηκαν από τις άλλες πλατφόρμες», σχολίασε.

«Το Facebook πρέπει να ενεργεί γρηγορότερα για να διαγράφει τα επικίνδυνα μηνύματα και αυτά που παραβιάζουν τους κανόνες του, τα οποία παραμένουν, συχνά για πολλές ημέρες. Είναι πολύ μεγάλο διάστημα. Η πληροφορία διακινείται πολύ γρήγορα», πρόσθεσε η Ψάκι.

Νωρίτερα σήμερα, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, η εκπρόσωπος παραδέχτηκε ότι οι εταιρείες «προφανώς έχουν κάνει βήματα» αλλά μπορούν να κάνουν και περισσότερα.

Ο Λευκός Οίκος δεν έδωσε διευκρινίσεις για αυτά τα 12 πρόσωπα που κατηγορεί.

Οι μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπου κυκλοφορούν ψευδείς πληροφορίες για τα εμβόλια, «σκοτώνουν τους ανθρώπους», δήλωσε από την πλευρά του πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

«Σκοτώνουν τους ανθρώπους. Η μοναδική πανδημία που έχουμε πλήττει εκείνους που δεν είναι εμβολιασμένοι. Σκοτώνουν τους ανθρώπους», επέμεινε, απαντώντας σε δημοσιογράφο που τον ρώτησε ποιο μήνυμα στέλνει στις πλατφόρμες, όπως το Facebook.