«Παγωμάρα» επικρατεί στη Μύκονο μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση των νέων περιοριστικών μέτρων που θα ισχύσουν για τις επόμενες 10 μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα Σάββατο, με εντολή Χαρδαλιά, θα απαγορεύεται η μουσική όλο το εικοσιτετράωρο, ενώ επιβάλλεται απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί.

Σε μια πρώτη αντίδραση, ο Αλέξανδρος Κουκάς, αντιδήμαρχος τεχνικής υπηρεσίας και πολιτικής προστασίας Μυκόνου, ανέφερε ότι τα μέτρα αυτά καταστρέφουν ολοσχερώς τον τουρισμό στο νησί.

«Δεν το περιμέναμε, είναι υπερβολικό, έπεσα από τα σύννεφα», είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ. Πρόσθεσε ότι το νησί των ανέμων είναι από τα πρώτα στους εμβολιασμούς και θεώρησε πολύ ξαφνική την απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Σαρηγιάννης: Τα μέτρα αυτά μπορούν να καταστείλουν την έξαρση στη Μύκονο

Στην ίδια εκπομπή, παρών ήταν και ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι τα μέτρα αυτά είναι θετικά.

Επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μέτρα περιορισμένης χρονικής διάρκειας, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ σημείωσε ότι είναι αυστηρά επίτηδες για να καταστείλουν την έξαρση του κορωνοϊού που υπάρχει στο νησί.

«Μπορούν να καταστείλουν την έξαρση κρουσμάτων που υπάρχει στο νησί και να κάνουν τη Μύκονο ασφαλή προορισμό, εξασφαλίζοντας έτσι ένα καλύτερο υπόλοιπο καλοκαιριού», είπε.

«Φωτιά» οι τιμές στα μοριακά τεστ – Γέμισαν τα ξενοδοχεία καραντίνας

Πάντως, το τελευταίο 24ωρο στο νησί έχει δημιουργηθεί ένας μικρός χαμός καθώς οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο 2 φορές την εβδομάδα, μια φορά με τη μέθοδο του self test και μία με αυτή του rapid, με ταυτόχρονη υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Οι «ουρές» στα κέντρα υγείας είναι μεγάλες και πολλοί τουρίστες έχουν προτιμήσει τη μέθοδο των μοριακών τεστ είτε σε ιατρικά κέντρα, είτε στην οικία τους. Εκεί, όμως έρχονται αντιμέτωποι με την αισχροκέρδεια και τις εξωφρενικές τιμές που έχουμε συνηθίσει να ακούμε για τη Μύκονο.

Υπό κανονικές συνθήκες το ποσό καταβολής για διενέργεια PCR φτάνει τα 60 ευρώ, ωστόσο οι έλεγχοι στα δωμάτια ξενοδοχείων και σε βίλες φέρεται να φτάνουν και στα 150 ευρώ, και όλες αυτές οι συναλλαγές χωρίς απόδειξη.

Την ίδια στιγμή, η περιπέτεια ενός 18χρονου Ιταλού τουρίστα με κορωνοϊό που δεν έβρισκε δωμάτιο σε ξενοδοχείο καραντίνας αναδεικνύει το γενικότερο πρόβλημα που υπάρχει στο νησί.

Το ξενοδοχείο καραντίνας στη Μύκονο το οποίο βρίσκεται στην Ανω Μερά, είναι γεμάτο εδώ και μέρες από ασθενείς. Χαρακτηριστικό είναι ότι όσοι τουρίστες θετικοί στη νόσο Covid-19 δεν βρίσκουν κατάλυμα να φιλοξενηθούν, αναγκάζονται να κοιμούνται στις παραλίες!

Ιδιωτική εταιρεία φέρεται να προσφέρθηκε τελικά να φιλοξενήσει σε τρία σπίτια τριών υπνοδωματίων το καθένα τουρίστες που πρέπει να τεθούν σε καραντίνα.