Mε κεντρικό σύνθημα «Το κράτος της καταστολής είναι ο μάτσο βιαστής» η φεμινιστική συλλογικότητα Witches Of The South καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία το Σάββατο στις 19:00 στην πλατεία Συντάγματος.

Το εν λόγω σύνθημα ακούστηκε για πρώτη φορά στο Βαλπαραΐσο της Χιλής το 2019 και ήχησε αλυσιδωτά σε εκατοντάδες δρόμους σε όλο τον κόσμο.

Σήμερα, όπως αναφέρει η φεμινιστική συλλογικότητα επανανοηματοδοτείται με αφορμή το περιστατικό κακοποίησης και σωματεμπορίας της 19χρονης στην Ηλιούπολη.

«Τα θύματα και οι επιζώσες καταδικάζονται σε φαύλους κύκλους κακοποίησης και βίας μέχρι να χτιστεί ενσώματο τοίχος προστασίας από το κίνημα», αναφέρει το κάλεσμα που διαδόθηκε μέσω Facebook.

Η συλλογικότητα ζητάει την επαγρύπνηση του κρατικού μηχανισμού για την άμεση στήριξη θυμάτων trafficking, στέγες φιλοξενίας και ψυχολογική υποστήριξη, ενώ καταγγέλλει την ηχηρή απουσία της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

«Μέσα από την άμεση ανάγκη του συμβάντος ξεδιπλώθηκε ολόκληρο το κουβάρι των ελλείψεων σε δομές υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών, συμβουλευτικά κέντρα σε κάθε περιοχή και σχολείο και πρωτευόντως στέγες φιλοξενίας», γράφουν οι γυναίκες και εξηγούν:

«Κατεβαίνουμε στο κέντρο γιατί το κράτος, τοπικό και κεντρικό, όπως και οι φορείς διαχείρισης της έμφυλης βίας φέρουν τεράστια ευθύνη για τον βασανισμό της αδελφής μας αλλά και κάθε επιζώσας που είναι καταδικασμένη να εγκλωβιστεί στα κυκλώματα και στον κακοποιητή με τις ευλογίες τους».