Ο Άρης για 35 λεπτά ήταν πολύ καλός στο Καραϊσκάκη και βάσει ευκαιριών θα έπρεπε να προηγηθεί. Ο Ολυμπιακός, όμως, είναι… άλλο επίπεδο, κάτι που δεν περιμέναμε βέβαια ένα φιλικό ματς για να το συνειδητοποιήσουμε.

Μην λέμε τα ίδια εξάλλου. Τα φιλικά είναι για τους προπονητές. Για να δοκιμάζουν πρόσωπα και τακτικές και για να βγάζουν τα απαραίτητα συμπεράσματα. Και από το φιλικό με τον Άρη ο Πέδρο Μαρτίνς έβγαλε σίγουρα κάποια συμπεράσματα.

Το πρώτο απ’ αυτό νομίζω ότι έχει να κάνει με τον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς. Ο Σέρβος, όπως και πέρσι τέτοια εποχή, δείχνει να είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Έφτιαξε το πρώτο γκολ, πέτυχε το τρίτο, αλλά το κυριότερο ήταν ότι έδειξε πολύ προσαρμοσμένος στα θέλω του προπονητή του.

Απέφυγε τις περιττές ενέργειες και έκανε μια πολύ γεμάτη εμφάνιση. Αν θα συνεχίσει έτσι ουδείς μπορεί να το προβλέψει, αλλά για τα προκριματικά με τη Νέφτσι Μπακού ο Μαρτίνς σίγουρα τον υπολογίζει για βασικό.

Το ίδιο εκτιμώ ότι θα κάνει και με τον Κούντε, ασχέτως που ο Καμερουνέζος δεν ξεκίνησε βασικός εναντίον του Άρη, καθώς μπήκε στην προετοιμασία αργότερα από τους υπόλοιπους. Το παιδί αυτό κακά τα ψέματα δεν είναι για να μένει στον πάγκο.

Ίσως να μην ξεκινήσει στο πρώτο ματς με τους Αζέρους, καθώς ο Μαρτίνς έχει κάποιους «νόμους» στη διαχείριση των παικτών του που δύσκολα τους παραβαίνει, αλλά από τη στιγμή που θα μπει στην ενδεκάδα δύσκολα θα ξαναβγεί.

Πρόκειται για πολύ μοντέρνο και γρήγορο box to box χαφ, με ιδιαιτέρως δυνατά πατήματα, με κάθετες, με παράλληλες, με σωστά κουβαλήματα της μπάλας, με τα πάντα όλα! Τα μεγάλα λόγια, ειδικά όταν βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου ακόμα, καλό θα είναι να τα αποφεύγουμε, αλλά φαίνεται να είναι μεγάλο δώρο για τον Ολυμπιακό ο ερχομός του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή.

Είχε κι άλλα θετικά ο Ολυμπιακός στο φιλικό με τον Άρη, με κορυφαίο όλων την εκπληκτική αποτελεσματικότητα που επέδειξε (κάτι που τον βοήθησε αφάνταστα και στην προηγούμενη σεζόν), ενώ δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι έβγαλε και κάποια προβληματάκια, καθώς για 30-35 λεπτά επέτρεψε στον Άρη να βγάλει αρκετές φάσεις.

Προσωπικά, όμως, δεν δίνω μεγάλη σημασία. Σε μια εβδομάδα από τώρα ο Ολυμπιακός θα είναι πολύ πιο φρέσκος και έτοιμος για τον πρώτο αγώνα με τη Νέφτσι Μπακού, με την οποία δεν νομίζω να έχει προβλήματα.

Με δυο νίκες πρέπει να την περάσει και να περιμένει τον επόμενο. Ο Μαρτίνς μάς έχει αποδείξει ότι σε τέτοιου είδους ματς έχει τον τρόπο να την πηγαίνει τρένο την ομάδα.