Στο Λιμενικό δίνει τη σκυτάλη η Αστυνομία σε ότι αφορά τα κορωνοπάρτι με τη νέα μόδα να είναι οι κρουαζιέρες με δεκάδες επιβάτες να διασκεδάζουν μεσοπέλαγα χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά πραγματοποιήθηκαν επτά συνολικά συλλήψεις από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου για διοργάνωση «κορωνοπάρτι» σε τουριστικό πλοίο.

Αναλυτικότερα, άνδρες του Λιμεναρχείου Ζακύνθου διενέργησαν καταμέτρηση επιβατών και έλεγχο τήρησης μέτρων αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού, πριν τον απόπλου του Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους, χωρίς να διαπιστωθούν παραβάσεις.

Λίγες ώρες αργότερα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ζακύνθου προσέγγισαν με ταχύπλοο σκάφος το ανωτέρω Ε/Γ -Τ/Ρ, όπου διαπίστωσαν ότι πραγματοποιείτο εκδήλωση διασκέδασης και ακολούθως το σκάφος, συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., οδηγήθηκε στο λιμάνι της Ζακύνθου.

Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν τα μέλη του πληρώματος του εν λόγω σκάφους καθώς και ο νόμιμος εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ κινήθηκε και η διαδικασία επιβολής διοικητικού προστίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Zantepress24, το αστυνομικό τμήμα της Ζακύνθου είχε ενημερώσει νωρίτερα το λιμεναρχείο του νησιού ότι σε έξι λεωφορεία στον Λαγανά επιβιβάζονται τουρίστες οι οποίοι ξεπερνούν τους 380 προκειμένου να συμμετέχουν σε πάρτι εν πλω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράγοντας του νησιού, μιλώντας στην κάμερα του Alpha, αποκάλυψε ότι άτομα στον Λαγανά πουλάνε «μαύρα» εισιτήρια, χωρίς να είναι σφραγισμένα από την εφορία και χωρίς να είναι δηλωμένα πουθενά.

«Ανοίγονται λίγο με ένα καράβι και γίνεται το πάρτι, το οποίο περιλαμβάνει ό,τι μπορείτε να φανταστείτε» είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε μάλιστα ότι οι τιμές των συγκεκριμένων εισιτηρίων ξεκινούν από 50 ευρώ και μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 200.