Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την διασπορά του ιού στην χώρα μας σημειώνοντας ότι υπάρχει αύξηση στα κρούσματα σε 64 από τις 74 περιφερειακές ενότητες της χώρας. Την ίδια στιγμή ανακοίνωσε ότι μια σειρά περιοχών -μεταξύ αυτών και σχεδόν όλης της Αττικής- που ανεβαίνουν επίπεδο στον επιδημιολογικό χάρτη και συγκεκριμένα πάνε στο «πορτοκαλί».

Αφού αναφέρθηκε στο νέο επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, τόνισε ότι στην Μύκονο ο αριθμός των κρουσμάτων έχει τετραπλασιαστεί σε μια εβδομάδα, στο Ηράκλειο στην Κρήτη έχει τριπλασιαστεί, στο Ρέθυμνο έχει διπλασιαστεί, ενώ μεγάλη αύξηση εντοπίζεται επίσης σε Ίο, Σαντορίνη και Πάρο.

Από το Σάββατο, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι σε αυτές τις έξι περιοχές στον τουρισμό και την εστίαση θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά δύο τεστ την εβδομάδα, ένα self και ένα rapid τεστ.

Ακόμα δεν απέκλεισε να ληφθούν επιπλέον μέτρα σε αυτές τις περιοχές που έχουν έντονο επιδημιολογικό φορτίο, αλλά όπως ανέφερε έχουμε τη δυνατότητα να τα αποφύγουμε, τηρώντας με προσοχή όλα τα μέτρα.