Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Σάμο.

Το μέτωπο παραμένει ενεργό μεταξύ των οικισμών Μυτιληνιοί – Βουρλιώτες – Κοκκάρι – Μαυρατζαίοι, με την Πυροσβεστική να δίνει μάχη για τον περιορισμό του, καθώς συνεχίζει το καταστροφικό του έργο σε δύσβατο σημείο με έντονο ανάγλυφο και πολλές χαράδρες, δυσκολεύοντας έτσι την επιχείρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στην περιοχή επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 16 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές και οχήματα από ΟΤΑ.

Παράλληλα, αναμένεται ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων από άλλες περιοχές, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα πετάξουν ξανά τα εναέρια μέσα.

Δεν απειλούνται σπίτια και ξενοδοχεία

Το μέτωπο της πυρκαγιάς που παραμένει ενεργό δεν απειλεί κάποιον οικισμό στην περιοχή.

Ωστόσο, εστάλη προειδοποίηση από την Πολιτική Προστασία -μέσω του 112- στους κατοίκους στις περιοχές Μυτιληνιών, Βουρλιωτών, Μαυρατζαίων να είναι σε επαγρύπνηση εξαιτίας της φωτιάς.

Παράλληλα, νωρίτερα πραγματοποιήθηκε εκκένωση τριών ξενοδοχείων στο Κοκκάρι, με τους αρμόδιους φορείς να απομακρύνουν εκατοντάδες παραθεριστές.

Όπως επισημαίνεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αυτό έγινε καθώς είχαν «πνιγεί» από τους καπνούς και όχι λόγω του κινδύνου επέκτασης της φωτιάς.

Σε γενική επιφυλακή η Πυροσβεστική

Για τον καλύτερο συντονισμό της δασικής πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης, μεταβαίνουν στη Σάμο, με ελικόπτερο Super Puma, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο εθνικός διοικητής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης, την ώρα που όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των ΠΕ.ΠΥ.Δ. της Επικράτειας έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή.

Επίσης το βράδυ εστάλη προειδοποίηση της πολιτικής προστασίας μέσω του 112 για τους κατοίκους στις περιοχές Μυτιληνιων, Βουρλιωτών, Μαυρατζαίων να είναι σε επαγρύπνηση εξαιτίας της φωτιάς.