Συναγερμός σήμανε στο νησί της Ίου για μια ακόμα φορά, έπειτα από τον εντοπισμό συρροής κρουσμάτων κοροναϊού, με τους αρμόδιους φορείς να λαμβάνουν άμεσα μέτρα.

Ειδικότερα, σε καραντίνα έχει τεθεί μια παρέα δεκαπέντε 19χρονων μαθητών από την περιοχή της Βενετίας που γιόρταζαν την αποφοίτησή τους στο νησί των Κυκλάδων.

Αρχικά, μια νεαρή κοπέλα από το γκρουπ των Ιταλών ανέβασε πυρετό και αισθάνθηκε αδιαθεσία, με αποτέλεσμα να κάνει τεστ, το οποίο βγήκε θετικό, όπως και άλλων τεσσάρων μελών του γκρουπ που εξετάστηκαν στη συνέχεια.

Όλη η παρέα των νεαρών Ιταλών τέθηκε άμεσα σε απομόνωση, με το χρονικό πλαίσιο επιστροφής τους στην πατρίδα τους να είναι ακόμα άγνωστο, καθώς θα πρέπει να αναρρώσουν όλα τα μέλη και να μην υπάρξουν νέες μολύνσεις.

Όπως αναφέρει η Il Gazzettino, και οι 15 θα πρέπει να υποβληθούν σε νέα τεστ από τις ελληνικές υγειονομικές αρχές για να επιστρέψουν στην Ιταλία.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη φορά που «χτυπά» καμπανάκι συναγερμού στην Ίο, μετά τα μαζικά κρούσματα που εντοπίστηκαν έπειτα από ελέγχους του ΕΟΔΥ στο λιμάνι της Ραφήνας, σε πλοίο που επέστρεφε από το νησί.