Στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής έφτασε το θέμα που άνοιξε ο Αντρέας Λοβέρδος το πρωί για τον αποκλεισμό των ανεμβολίαστων βουλευτών από την δια ζώσης παρουσία στις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις.

Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Γιάννης Μπούγας πρότεινε στη σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων,  τον αποκλεισμό τους από τις συνεδριάσεις της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπούγας, εισηγήθηκε οι μη εμβολιασμένοι βουλευτές, ανεξαρτήτως του κόμματος στο οποίο ανήκουν, να μην μπορούν να παίρνουν το λόγο, είτε στην Ολομέλεια είτε στις επιτροπές και η οποιαδήποτε παρέμβαση τους να γίνεται από το σπίτι ή το γραφείο τους, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σε πρώτη φάση ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ πρότεινε να υπάρξει σύσταση στους βουλευτές που δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους και σε δεύτερη, να τους απαγορευτεί η φυσική παρουσία στις εργασίες της Βουλής.

Θετική ήταν η ανταπόκριση της πλειοψηφίας των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων, σημειώνοντας πάντως, πως τον Σεπτέμβριο με βάση τα τότε επιδημιολογικά δεδομένα, θα επανεξεταστεί ο τρόπος λειτουργίας της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος, ζήτησε να λάβει η Βουλή μέτρα για τους ανεμβολίαστους βουλευτές, οι οποίοι ανέρχονται σε μόλις 10.