Στην επικείμενη επίσκεψή του στα κατεχόμενα στις 19-20 Ιουλίου, αναφέρθηκε εκ νέου σήμερα, ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα, του κόμματός του, ο Ερντογάν, επανέλαβε ότι την Δευτέρα 19 Ιουλίου θα ταξιδέψει στα κατεχόμενα για να παραστεί στις εκδηλώσεις για τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, αλλά και για τον εορτασμό της μουσουλμανικής γιορτής των Θυσιών. Ανέφερε δε εκ νέου, ότι θα στείλει «ισχυρό μήνυμα αποφασιστικότητας σε όλο τον κόσμο» που θα τονώσει το ηθικό του ψευδοκράτους.

«Την Τρίτη είναι η Γιορτή των Θυσιών. Μία ημέρα πριν θα είμαστε στη B. Κύπρο με μία μεγάλη αντιπροσωπεία για να γιορτάσουμε και θα προβούμε σε κάποια βήματα.

Πιστεύω ότι τα μηνύματα που θα δώσουμε από εδώ θα εξαπλωθούν σαν κύματα για την τόνωση του ηθικού της ΤΔΒΚ, και θα δείξουν την αποφασιστικότητά μας σε ολόκληρο τον κόσμο», ανέφερε ο τούρκος πρόεδρος, προαναγγέλλοντας ότι θα συνεδριάσουν από κοινού τα δύο κοινοβούλια, της Τουρκίας και η λεγόμενη «βουλή» του ψευδοκράτους.

 Ετοιμάζουν τη φιέστα

Στο μεταξύ, πυρετώδεις είναι οι εργασίες στο παραλιακό μέτωπο της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, καθώς οι κατοχικές αρχές προετοιμάζονται για την πραγματοποίηση της φιέστας στις 20 Ιουλίου με την άφιξη του Ερντογάν. Οι εργασίες στο Βαρώσι είναι ορατές και στις ελεύθερες περιοχές, ενώ  δημοσιεύματα στον τ/κ τύπο αναφέρονται στις εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες στην περιοχή, σύμφωνα με το Philenews.

Την ίδια ώρα, ο λεγόμενος «υπουργός οικονομίας και ενέργειας», του ψευδοκράτους, Ερχάν Αρικλί δήλωσε ότι θα ανοίξουν για χρήση όλες τις δημόσιες περιουσίες και παραλίες στο Βαρώσι, εκτός των ιδιωτικών περιουσιών υποστηρίζοντας ότι έχουν και οι Τούρκοι δικαίωμα λόγου στις δημόσιες περιουσίες στο Βαρώσι, «δηλαδή στα πάρκα, στους δρόμους, στις παραλίες, στα σχολεία, στα τζαμιά και στους άλλους χώρους λατρείας».

Μάλιστα ο Αρικλί αναφέρθηκε στον μαραθώνιο κολύμβησης που διοργανώνει στις 18 Ιουλίου η «ομοσπονδία θαλασσίων αθλημάτων βόρειας Κύπρου» στο Βαρώσι, στο πλαίσιο των εορτασμών της επετείου της τουρκικής εισβολής.