Ο αρχηγός δεν το κουνάει από την Βαρκελώνη. Ο Λιονέλ Μέσι είναι έτοιμος να βάλει την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο που του προσφέρει η Μπαρτσελόνα, με την καταλανική SPORT να αναφέρει πως η επίσημη ανακοίνωση για την συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ βρίσκεται σε περίοδο διακοπών μετά την κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα με την εθνική της χώρας του. Μπορεί τα σενάρια να μιλούσαν για επέκταση δύο χρόνων, με τον Πούλγκα να συνεχίζει στο MLS με την Ίντερ Μαϊάμι μετά το πέρας αυτών, αλλά πλέον γίνεται λόγος για ένα συμβόλαιο διάρκειας πέντε χρόνων.

Όσον αφορά τον νέο μισθό του Μέσι, ο οποίος ήταν το βασικό αγκάθι για την ανανέωση, θα δεχθεί μείωση της τάξης του 50%, με το ποσό να προσδιορίζεται στα 20 εκατομμύρια ετησίως. Με αυτόν τον τρόπο θέλει να δώσει το παράδειγμα και στους υπόλοιπους παίκτες του ρόστερ, ώστε να κατανοήσουν την δύσκολη οικονομική κατάσταση της Μπαρτσελόνα.

Η ρήτρα αποδέσμευσης θα τοποθετηθεί στα 350 εκατ., με τους δικηγόρους να οφείλουν να συντάξουν την συμφωνία ανάμεσα στον Λαπόρτα και τον πατέρα του Μέσι, Χόρχε.