Η UEFA και η FIFA, με επιστολή που έστειλαν στην ΕΠΟ, βάζουν τέλος στα… παιχνίδια της ομοσπονδίας και απαιτούν να περάσει η Ολιστική Μελέτη κατά γράμμα.

Οι δυο συνομοσπονδίες, βλέποντας πως η ΕΠΟ της «εξυγίανσης» δεν σταματάει να προκαλεί και αγνοεί το πλάνο, έστειλε αυστηρό μήνυμα ζητώντας να ακολουθηθεί κατά γράμμα και μάλιστα άμεσα η Ολιστική Μελέτη.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 19 Ιουλίου έχει Γενική Συνέλευση η Ομοσπονδία και UEFA και FIFA ήταν ξεκάθαρες, αφού δεν έχουν κανένα σκοπό να επιτρέψουν στην… εξυγιαντική ΕΠΟ να κάνει ό,τι θέλει, όπως θέλει και όποτε θέλει.

Γι’ αυτόν το λόγο στάλθηκε και η επιστολή από τις συνομοσπονδίες, προκειμένου να περάσει την Ολιστική Μελέτη στα καταστατικά της Ομοσπονδίας και να σταματήσει η ΕΠΟ να έχει όλες τις αρμοδιότητες που είχε τα προηγούμενα χρόνια, όταν και κατέστρεφε το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην προηγούμενη συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ απέρριψε τα άρθρα τής Ολιστικής Μελέτης που έδιναν το πάνω χέρι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο με σκοπό να ελέγχει τα πάντα.

Αυτός είναι και ο λόγος της αυστηρής επιστολής από UEFA και FIFA, που βάζει με λίγα λόγια τέλος στα όνειρα της «εξυγίανσης» και αφαιρεί αρμοδιότητες από την ομοσπονδία.