Οικονομικές διαφορές φαίνεται ότι κρύβονται πίσω από την άγρια δολοφονία του 27χρονου οικοδόμου από την Αλβανία στη Μύκονο το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», τουλάχιστον 10 άτομα συμμετείχαν στην αιματηρή συμπλοκή, με έναν από αυτούς να τραυματίζει θανάσιμα με μαχαίρι τον οικοδόμο στην καρδιά.

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 5 ανδρών, με τον ένα μάλιστα να εντοπίζεται το μεσημέρι της Τρίτης στο λιμάνι της Ραφήνας, καθώς επιχείρησε να διαφύγει με το …πλοίο της γραμμής. Χωρίς χαρτιά βρισκόταν στη χώρα ο 27χρονος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ζούσε στη Μύκονο από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Πώς ξέσπασε ο άγριος καβγάς

Ο άγριος καβγάς ξέσπασε αργά το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή του Αγίου Φανουρίου, όπου φαίνεται ότι είχαν δώσει «ραντεβού» τα 12 άτομα με καταγωγή από την Αλβανία.

Γρήγορα τα αίματα «άναψαν», με τους άνδρες που εργάζονται στο νησί των ανέμων να πιάνονται στα χέρια με αφορμή οικονομικές διαφορές που είχαν.

Ο ένας από αυτούς με ένα μαχαίρι, τραυμάτισε θανάσιμα τον 27χρονο οικοδόμο και τράπηκε σε φυγή. Το ίδιο έκαναν και τα υπόλοιπα άτομα που συμμετείχαν στην αιματηρή διένεξη.

Κάτοικοι της περιοχής που άκουσαν την φασαρία, ειδοποίησαν τις αρχές, όταν όμως οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο ήταν ήδη αργά. Ο 27χρονος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Αμέσως οι αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη. Αξιοποιώντας μαρτυρίες από το σημείο της συμπλοκής, υλικό από κάμερες ασφαλείας, αλλά και από τις στατικές κάμερες που έχουν τοποθετηθεί στο νησί από την νεοϊδρυθείσα Υποδιεύθυνση Αστυνομίας, προχώρησαν σε συνολικά 5 προσαγωγές που στη συνέχεια μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Για τον εντοπισμό του ενός ύποπτου άνδρα μάλιστα, χρειάστηκε η συνδρομή των λιμενικών αρχών, καθώς πρόλαβε να επιβιβαστεί στο πλοίο «Θεολόγος» με προορισμό την Αθήνα. Έπειτα από συνεννόηση με την ΕΛ.ΑΣ., οι άνδρες του λιμενικού εντόπισαν τον άνδρα το μεσημέρι της Τρίτης στο λιμάνι της Ραφήνας και προχώρησαν στη σύλληψη του την ώρα που αποβιβαζόταν από το πλοίο.

Ψάχνει τα κίνητρα η ΕΛΑΣ

Οι αστυνομικοί αναζητούν τα κίνητρα της συμπλοκής και της άγριας δολοφονίας του 27χρονου με τα πρώτα στοιχεία να κάνουν λόγο για οικονομικές διαφορές ανάμεσα σε άνδρες από την Αλβανία που εργάζονται στο νησί της Μυκόνου.