Στα γραφεία του κράτους του Βατικανού βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα η πρόσκληση της Πρόεδρου της της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου με την οποία καλείται ο Πάπας Φραγκίσκος να επισκεφθεί την Αθήνα.

Η πρόσκληση βρίσκεται στα χέρια του αναπληρωτή του πρωθυπουργού και στενού συνεργάτη του Ποντίφικα Edgar Pena Parra και οι διαβουλεύσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα μεταξύ των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην επιστολή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρεται στις στενές σχέσεις φιλίας και κατανόησης των δύο πλευρών, στην επίσκεψη του ιδίου του Πάπα στην Μυτιλήνη το 2016 και την αγωνία για τα ζητήματα της φτώχειας και των κοινωνικών ανισοτήτων. Μάλιστα η κ. Σακελλαροπούλου επισημαίνει ότι η επίσκεψη αυτή θα βοηθήσει στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των δύο πλευρών.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, όπως σημειώνεται, η πρόσκληση αποστέλλεται «σε συνεννόηση με τις εκκλησιαστικές αρχές της χώρας».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις το ενδεχόμενο να επισκεφθεί την Αθήνα ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας μπορεί να συνδυαστεί με το ταξίδι που σχεδιάζεται από την Αγία Έδρα για την Κύπρο και την Μάλτα.