Μετά ένα χρόνο απουσίας από τα live, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και του lockdown και με… παράσημα τους τίτλους «ροκ σταρ με το στανιό» και η « feelgood εμπειρία που δεν πρέπει να χάσεις», οι Polkar προσγειώνονται στην Παρασκευή 16 Ιουλίου, στην ταράτσα του Gazarte. Πανέτοιμοι να κάνουν αυτά που ξέρουν καλά. Ένα εκρηκτικό live με πανηγυρτζίδικες μελωδίες και τρελό κέφι. Έχοντας στο ρόλο του frontman τον αεικίνητο Γιώργο Παπαγεωργίου, η μπάντα από τη Θεσσαλονίκη κατεβαίνει με φόρα, έχοντας μαζέψει ενέργεια μεγατόνων, για να παρουσιάσει αγαπημένα δικά της τραγούδια, covers που έχουν ταυτιστεί με τον ήχο της στην επτάχρονη διαδρομή της, καθώς και νέο υλικό για να… μοστράρει το «Αθηναϊκό της μαύρισμα».

Οι Polkar είναι οι Γιάννης Κυρατσός στην ηλεκτρική κιθάρα, Λάζαρος Πλιάμπας στα τύμπανα και στα κρουστά,  Γιάννης Μπέλος στο ηλεκτρικό μπάσο,  Γιώργος Αβραμίδης στην τρομπέτα,  Μιχάλης Καρανίκος στο τρομπόνι και Γιώργος Παπαγεωργίου στη φωνή. (και στη συνέντευξη που ακολουθεί).

Οι Polkar, άρχισαν τη διαδρομή τους ως το συγκρότημα του ηθοποιού Γιώργου Παπαγεωργίου έχοντας δίπλα του τον μουσικό Γιάννη Κυρατσό. Έχουν κυκλοφορήσει δύο δισκογραφικές εργασίες, με τίτλους «Όλα αρχίζουν» και «4+1 τραγούδια για αγκαλιές» με τραγούδια που έχουν ξεχωρίσει τα «Όλα αρχίζουν», «Το τραγούδι της καλής παντρειάς», «Caribbean girl», «Love me tonight», «Ο δεσμός» παρέα με την κομπανία κανταδόρων “Τροβαδούροι της παλιάς Αθήνας”, «Αθήνα» και άλλα. (Το label των Polkar και η εταιρία που τους εκπροσωπεί είναι η Novel Vox).

 

 

Τι θα δούμε τι θα ακούσουμε στο Gazarte;

«Θα ακούσετε και θα δείτε την μαζεμένη  ενέργεια 1 χρόνου απουσίας μίας μπάντας φίλων, που έρχονται μετά από όλη αυτήν την περίοδο να ανταμώσουνε ξανά με το κοινό τους και να στήσουν ένα βαλκανικό πανηγυρτζίδικο γλέντι με γνωστές  διασκευές και δικά μας τραγούδια. Και επειδή η περίοδος αναμονής υπήρξε μεγάλη, η ενέργεια αυτή, πιστέψτε με , θα είναι ενέργεια μεγατόνων.»

Πώς προέκυψαν οι Polkar; Οπως και το όνομά τους και τι ακριβώς σημαίνει;

«Η μπάντα προέκυψε μετά από ένα ταξίδι στη Σερβία πριν από εφτά χρόνια.  Polkar σημαίνει στα σλάβικα, σε ένα ιδίωμα, μεθυσμένος χορευτής που τραγουδάει φάλτσα. Ξεκινήσαμε να παίζουμε από μικρά μπαράκια στη Θεσσαλονίκη για να καταλήξουμε σε σταθερή βάση τα τελευταία χρόνια στο Σταυρό του Νότου στην Αθήνα, καθώς και σε μεγάλα Φεστιβάλ. »

Ποιος είναι ο βασικός πυρήνας της μουσικής του γκρουπ, ποιες οι επιρροές;

«Μας αφορά η δημιουργία ενός party, ενός γλεντιού τόσο για εμάς όσο και για το κοινό μας. Καμία σοβαροφάνεια και δηθενιά δεν έχει θέση στα live μας και μπορείς να ακούσεις από Παπάζογλου μέχρι Μπίγαλη και από Χατζιδάκι μέχρι παραδοσιακά με χάλκινα. Τα δικά μας τραγούδια που αποτελούν ένα κράμα βαλκανικού ήχου με ανεξάρτητη ελληνική σκηνή, μπορείς να τα βρει κάποιος όλα στο YouTube. »

Η δομή του προγράμματος είναι αυστηρή ή ανάλογα του κοινού;

«Υπάρχει πάντα ένας βασικός πυρήνας στα live, ο οποίος ανανεώνεται για να μην βαριόμαστε και εμείς και πηγαίνει κάθε φορά ανάλογα με το κοινό. »

Ιδιαίτερο το χιούμορ του γκρουπ. Και με αποδοχή όπως δείχνουν τα πράγματα από το κοινό. Να υποθέσω ότι απουσιάζει από την κοινωνία;

«Όπως σου είπα, δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε τίποτα τετριμμένο. Δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος να κρατάμε την μπάντα , αν δεν μπορούμε να κάνουμε τις συναυλίες μας, όπως ακριβώς μας αρέσουν και όπως ακριβώς θα θέλαμε να βλέπουμε εμείς μια συναυλία κάποιου αλλού. »

Πανδημία και Τέχνη. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν πάει καλύτερα για όλους μας;

«Εντάξει τα livestreaming υπήρξαν μια εναλλακτική, αλλά τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη ζωντανή επικοινωνία. Ειδικά στη μουσική μας αυτό δεν γίνεται. Γι αυτό και αδημονούμε να έρθει η Παρασκευή.»

Οσον αφορά το θεατρικό σας πρόγραμμα;

«Θα κάνουμε μια περιοδεία τον  Αρίστο σε επιλεγμένες πόλεις ανά την Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Δράμα, Καβάλα, Σέρρες, Αθήνα) και στη συνέχεια όταν έρθει ο χειμώνας θα δούμε. »

Ηθοποιός, μουσικός, περφόρμερ ή κάτι άλλο;

«Αρτίστα!»

Τελικά είναι αρκετά πέντε τραγούδια για αγκαλιές

«Όχι!!»

Τα επόμενά σας σχέδια;

«Να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε.»

Τι θέλετε να πάρουν οι θεατές – ακροατές , από τη βραδιά του Gazarte;

 

«Το πιο ωραίο βράδυ»

 

 

 

Πληροφορίες

Ώρα προσέλευσης: 20:30

Ώρα έναρξης: 21:30

 

Αριθμημένες θέσεις 12€

Free Seating 10€

 

*Τα εισιτήρια είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνουν ποτό

 

https://www.gazarte.gr/events/rsn-bnc-2/