Άλλη μια τραγωδία έλαβε χώρα χθες στους επικίνδυνους ορεινούς δρόμους στη Βολιβία, καθώς τουλάχιστον 34 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 12 τραυματιστήκαν πολύ σοβαρά, δίνοντας την ύστατη μάχη να κρατηθούν στη ζωή, μετά από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα στην νοτιοανατολική Βολιβία.

Τα στοιχεία για το πώς προκλήθηκε το δυστύχημα είναι ακόμη λιγοστά, ωστόσο φαίνεται πως το λεωφορείο ανατράπηκε από την πορεία του, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, πέφτοντας σε μια χαράδρα πάνω από 100 μέτρα ύψος.

Ο Χοσέ Λουίς Ασάφ, αρχηγός της Τροχαίας της Τσουκισάκα δήλωσε πως: «Σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό, 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν και σχεδόν 12 τραυματίστηκαν. Δύο από αυτούς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση»

Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη σε έναν δρόμο στην επαρχία Τσουκισάκα. Το λεωφορείο μετέφερε επιβάτες στο Σούκρε, την πρωτεύουσα της επαρχίας, από το χωριό Πατόλο, 50 χλμ. μακριά.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν δεκάδες νεκρούς να κείτονται στον δρόμο. Ο Ασάφ τόνισε ότι το λεωφορείο έπεσε από ύψος άνω των «150 μέτρων».

Στις εικόνες φαίνεται το λεωφορείο στους πρόποδες του γκρεμού να έχει καταστραφεί τελείως, ενώ πυροσβέστες και διασώστες επιχειρούν στο σημείο.

Τα ατυχήματα με εμπλοκή λεωφορείων, το κύριο μέσο μεταφοράς για μεγάλες αποστάσεις στη χώρα, είναι συχνά στη Βολιβία.

Στις 3 Μαρτίου, ένα ατύχημα με λεωφορείο σε ένα δρόμο μεταξύ της Σάντα Κρουζ (ανατολικά) και της Κοτσαμπάμπα (κέντρο), το οποίο επίσης έπεσε σε χαράδρα, είχε ως συνέπεια να σκοτωθούν 21 άνθρωποι.