Ο Γιώργος Βουτσινός, Γ. Γ. Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης, έδωσε συγχαρητήρια στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι προσπάθησαν παρά τις αντιξοότητες τη φετινή χρονιά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν κάποιοιο τομείς οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν μία εναλλακτική προοπτική στους μαθητές. Τομείς του οικονομικού γίγνεσθαι, του πρωτογενή τομέα, της πληροφορικής, σύγχρονα επαγγέλματα όπως το web design, είναι κάποιες προτάσεις του κ. Βουτσινού που μπορούν απροσφέρουν επαγγελματική αποκατάσταση.

«Το 25% των σπουδαστών στα ΙΕΚ είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ. Αντιλαμβάνεται κανένας ότι πάνε στο πανεπιστήμιο, παίρνουν το πτυχίο και δυσκολεύονται να βρουν μία θέση στην αγορά εργασίας», τόνισε.

Από την πλευρά τους, οι μαθητές έθιξαν κάποια ζητήματα, όπως η έλλειψη επαγγελματικού προσανατολισμού στο Λύκειο. «Θα ήθελα η σχολή να έχει δίαυλο επικοινωνίας με επιχειρήσεις, ώστε να υπάρχει μία βοήθεια μόλις βγούμε στην αγορά εργασίας», συμπλήρωσε ο Δημήτρης.

Το μήνυμα των μαθητών για τον εμβολιασμό

Καθώς αυτή η απαιτητική χρονιά έφτασε στο τέλος της, οι μαθητές έδωσαν το δικό τους μήνυμα για το ζήτημα του εμβολιασμού. Έχοντας «χάσει» δύο χρόνια από τη ζωή τους λόγω του κορωνοϊού, η μεγάλη τους επιθυμία είναι να ζήσουν σαν νέοι τη φοιτητική ζωή τους.

«Είναι εύκολο να κρίνουμε, αλλά κάνεις δεν μπορεί να καταλάβει πόσο έχουμε πιεστεί φέτος. Μπορούν να γίνουν αυτά τα πάρτι πολύ περιορισμένα και προς όφελος όλων, γιατί σιγουρά υπάρχει σοβαρό ζήτημα, αλλά θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος για να ξεσκάσουμε κι εμείς οι νέοι, που έχουμε πιεστεί εδώ και δυο χρόνια», είπε ο Δημήτρης.

«Με τους εμβολιασμός μας έχει δοθεί η δυνατότητα να ζήσουμε κι εμείς οι νέοι, καθώς δυο χρονιά έχουμε κλειστεί στο σπίτι. Θα θέλαμε του χρόνου να πάμε στις σχολές και να ζήσουμε φοιτητική ζωή. Πρέπει να εμβολιαστούμε και να ζήσουμε σαν νέοι, με όσα μέτρα μας πουν οι ειδικοί», συμπλήρωσε η Φραγκίσκα.