Αυξημένος ήταν σήμερα, Τρίτη, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Ελλάδα, με τον ΕΟΔΥ να καταγράφει 3.109 νέα κρούσματα. Τα περισσότερα από αυτά, εντοπίστηκαν στην Αττική και ιδιαίτερα στο κέντρο και στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, το 30% με 35% των νέων κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες 10 ημέρες, είναι μετάλλαξη «Δέλτα».

Πάνω από 3.000 κρούσματα σήμερα

Σήμερα, Τρίτη 13 Ιουλίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.109 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 4, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.806 θάνατοι.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 133 με διάμεση ηλικία τους τα 66 έτη. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.739 ασθενείς.

Μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα

Την εβδομάδα από 5 έως και 11 Ιουλίου, παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση στο ιικό φορτίο σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Στον Βόλο οι αυξητικές μεταβολές κυμάνθηκαν από +76% και στο Ηράκλειο της Κρήτης από +530%.

Στην Αττική το ιικό φορτίο στα λύματα παρουσίασε στατιστικά σημαντική αύξηση, +106% του εβδομαδιαίου μέσου όρου σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Στη Θεσσαλονίκη παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση (+133%), σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.