Τις βαρύτατες κατηγορίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος αρνήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας ο πατέρας της 19χρονης που βίωσε τη φρίκη στην Ηλιούπολη, επιχειρώντας παράλληλα να στρέψει τα βέλη του εναντίον της συζύγου του, υποστηρίζοντας ότι «υπέθαλπτε» την κόρη τους με την οποία ζήτησε να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση.

«Η εν λόγω καταγγελία είναι πασιφανώς εκβιαστική, εκπορεύεται από σκοτεινά κίνητρα και θεωρώ ότι ο ρόλος της συζύγου μου τυγχάνει πολλαπλώς ύποπτος, αφού αυτή είχε στενές επαφές με τον προαγωγό της κόρης μου αστυνομικό και σε κάθε περίπτωση αν δεν υπέθαλπτε έκνομες ενέργειες, είχε γνώση αυτών», ανέφερε ο κατηγορούμενος και ζήτησε να καταθέσει ο γιος του και δίδυμος αδελφός της 19χρονης «που τυγχάνει αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας των οικογενειακών υποθέσεων», αλλά και η σύζυγός του, προκειμένου να αποδειχθεί -όπως υποστήριξε- «η μία και μοναδική αλήθεια ότι υπήρξα αυστηρός γονέας με παραδοσιακές και ηθικές αρχές, αλλά όχι βιαστής, πατέρας που δούλευα σκληρά για την οικογένεια μου».

Η δήλωση εξαφάνισης

Στο απολογητικό του υπόμνημα ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι όλα είναι «προϊόν άδηλων ψυχοσυναισθηματικών διεργασιών της φερόμενης ως παρούσης κόρης μου» σημειώνοντας ότι ο ίδιος δήλωσε την εξαφάνιση της στην Αστυνομία, ενώ τον είχε απειλήσει ότι θα τον καταγγείλει ότι την βίαζε.

«Είναι δεδομένο ότι είχα προστρέξει στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυρουπόλεως για να δηλώσω την εξαφάνιση της κόρης μου διότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα έφευγε από το σπίτι και η ίδια η κόρη μου μου είχε διαμηνύσει ότι σε περίπτωση που θα την ψάξω θα δηλώσει ότι την έχω βιάσει» είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε να εξεταστεί από πραγματογνώμονα ψυχίατρο ώστε να διακριβωθεί εάν είναι άτομο με παρεκκλίνουσα σεξουαλική συμπεριφορά.

Μάλιστα, για να στηρίξει τον ισχυρισμό του επικαλέστηκε ένα ιατρικό ζήτημα που δεν θα του επέτρεπε να προχωρήσει σε τέτοιες ενέργειες, αφού όπως εξήγησε, ήταν ο λόγος που κατέφυγαν με τη σύζυγο του στη μέθοδο της εξωσωματικής.

Επίσης, ο κατηγορούμενος κατηγόρησε την σύζυγο του ότι τον παραπλανούσε σχετικά με τις ενέργειες της κόρης τους. «Η σύζυγός μου αν και γνώριζε τις κινήσεις της, φρόντιζε εντέχνως να με παραπλανά και να μου αποκρύψει την αλήθεια. Είχα εκφράσει πλειστάκις την ανησυχία μου για τις επαφές της με κάποιον D. και η σύζυγος μου με διαβεβαίωνε ότι πρέπει να διαχειριστεί το θέμα η λογοθεραπεύτρια – εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής Ρ.Γ» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως δεν ήξερε ότι η κόρη του είχε πέσει θύμα οργανωμένου κυκλώματος πορνείας, αφού «την υπέθαλπτε» η σύζυγος του, που σύμφωνα με τον ίδιο, γνώριζε καλά πρόσωπα και καταστάσεις.

Ο κατηγορούμενος επιχείρησε να αντικρούσει την κατηγορία του βιασμού παραθέτοντας σειρά επιχειρημάτων. «Είναι αδιανόητο, πραγματικά και νομικά αδύνατο να βιάζεται η κόρη μου από τα 11 έτη και να μην έχει εξομολογηθεί το τραυματικό και κακοποιητικό γεγονός είτε στην μητέρα της, είτε στο δίδυμο αδερφό της είτε στη λογοθεραπεύτρια της, είτε σε κάποια φίλη της, είτε σε δημόσια αρχή ή δομή», είπε και πρόσθεσε πως επίσης «τυγχάνει αδιανόητο το γεγονός να ενθυμείται τον βιασμό της από τον πατέρα της στα πλαίσια διερευνώμενης υπόθεσης για εμπορία ανθρώπων».

Μάλιστα, ανέφερε πως «είναι δεδομένο ότι ως πατέρας επιχειρούσα να έχω τον έλεγχο των εφήβων παιδιών μου, ετύγχανα αυστηρός αλλά ουδέποτε μετείλθα σωματικής βίας σε βάρος τους και ουδέποτε υπήρξα βιαστής, άλλως πατέρας – τέρας όπως παρουσιάζομαι».

Πλήρη άγνοια δήλωσε η μητέρα

Την ίδια ώρα, στην κατάθεσή της στην Ελληνική Αστυνομία, η μητέρα της 19χρονης δήλωσε πλήρη άγνοια για τα γεγονότα, ενώ ανέφερε πως ο σύζυγος της ήταν αυστηρός και τσακωνόταν συχνά με τα παιδιά.

Η γυναίκα κατέθεσε πως πρόσφατα η κόρη της μετακόμισε στο σπίτι του φίλου της που είναι αστυνομικός και «πάνω από 30 χρονών» όπως της είχε πει. «Έχω μία κόρη την Δ., η οποία είναι δίδυμη με το γιο μου και μέχρι πριν περίπου ένα μήνα έμενε μαζί μας, αλλά μετά έφυγε και μένει στο σπίτι ενός παιδιού, με το οποίο έχει σχέση. Ξέρω ότι το παιδί αυτό το λένε (…), είναι πάνω από 30 χρονών, όπως μου έχει πει η κόρη μου και ότι είναι αστυνομικός…» τόνισε και πρόσθεσε πως η κόρη της «έφυγε από το σπίτι πριν περίπου ένα μήνα, γιατί μάλωνε συνέχεια με τον πατέρα της. Ειδικά από την ηλικία των 16 χρονών και μετά μάλωναν συνέχεια, σε καθημερινή σχεδόν βάση. Και τα δύο παιδιά μάλωναν με τον πατέρα τους, αλλά ειδικά η κόρη μου μάλωνε συνεχώς».

Μιλώντας για το σύζυγό της έκανε λόγο για έναν «απότομο» άνθρωπο, λέγοντας πως ήταν πολύ αυστηρός με τα παιδιά. «Από τότε έγινε πολύ αυστηρός, τους φώναζε συνέχεια και γι’ αυτό το λόγο μάλωνα και εγώ συνέχεια μαζί του. Γενικά είχαμε πολλά προβλήματα στο σπίτι και η κόρη μου, πριν ένα μήνα δεν άντεξε άλλο και έφυγε. Για να καταλάβετε πόσα προβλήματα υπήρχαν, κάποια στιγμή του είχα πει να πάει να δει ένα ψυχολόγο και αυτός μου έλεγε ότι δεν είναι τρελός και ότι εμείς πρέπει να πάμε να μας δει γιατρός» συμπλήρωσε, αναφέροντας ότι επισκέφθηκε η ίδια τον παθολόγο του συζύγου της, ο οποίος της έδωσε ένα αγχολυτικό χάπι, το οποίο, όπως εξήγησε, άρχισε να παίρνει αλλά η κατάσταση δεν άλλαξε.

Μάλιστα, η γυναίκα κατέθεσε πως η κόρη της της είχε απαγορεύσει να πει στο σύζυγο της πού μένει. «Τον τελευταίο καιρό ο άντρας μου με ρωτούσε συνέχεια πού είναι η κόρη μας, αλλά εκείνη μου είχε ζητήσει να μην του πω τίποτα και να μην του πω που μένει» ανέφερε στην κατάθεση της και ακολούθως περιέγραψε τι συνέβη την ημέρα που αποκαλύφθηκε η ιστορία.

«Στις 10 Ιουλίου με πήρε τηλέφωνο η κόρη μου από ένα κινητό που δεν ήξερα και μου είπε ότι το δικό της έχει χαλάσει και με καλεί από το σύντροφό της. Μου είπε ότι είναι καλά και δε μιλήσαμε πολύ ώρα. Μετά από λίγη ώρα με πήρε τηλέφωνο από το ίδιο κινητό ο σύντροφός της και μου είπε ότι η κόρη μου έφυγε από το σπίτι και δεν ξέρει που έχει πάει κι αν μπορώ να πάω από κει να μιλήσουμε. Εγώ αγχώθηκα, πήρα ένα ταξί και πήγα στο σπίτι του όπου με περίμενε μόνος και μου είπε ότι μαλώσανε και της έδωσε ένα χαστούκι και εκείνη έφυγε απ’ το σπίτι. Τον ρώτησα γιατί το έκανε αυτό και μου είπε ότι νευρίασε, γιατί την είδα με δύο νεαρούς έξω από το σπίτι» περιέγραψε στην κατάθεση της η γυναίκα και συμπλήρωσε πως αμέσως μετά είδε αστυνομικούς έξω από το σπίτι της Ηλιούπολης.

Όπως εξήγησε στους αστυνομικούς η κόρη της δεν της είχε αποκαλύψει τίποτα. «Δεν ξέρω αν περνούσε καλά ή όχι. Αν και προσπαθώ να είμαι κοντά της, αυτή πολλές φορές είναι κλειστή και δε μου έλεγε τι την απασχολεί. Της έλεγα να έρθεις σπίτι, ότι όλα θα πάνε καλά και θα ξεπεραστούν τα προβλήματα και οι τσακωμοί με τον πατέρα της, αλλά αυτή δεν το συζητούσε καν να γυρίσει και δεν ήθελε να δει τον πατέρα της και να ξέρει που βρίσκεται αυτός» κατέθεσε η μητέρα της 19χρονης.