ΓΣΕΕ: Ενημέρωση και γνώση – εμβολιασμός και αλληλεγγύη τα όπλα μας κατά της πανδημίας

Με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ καλεί την κυβέρνηση, τα κόμματα και τις εργοδοτικές οργανώσεις να καθίσουν στο τραπέζι της εθνικής και κοινωνικής συνεννόησης για να προωθηθεί η ενημέρωση και η αλληλεγγύη προκειμένου να χτιστεί το τείχος ανοσίας

«Η πανδημία προφανώς δεν είναι ταξική, καθώς πλήττει τους πάντες, όμως η κοινωνικοοικονομική της επίπτωση είναι ασύμμετρη, καθώς πλήττει τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων και εργαζομένων. Οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε ώστε να ενημερωθούν και να πειστούν οι συμπολίτες μας για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού», είναι το μήνυμα της ΓΣΕΕ για που καλεί την κυβέρνηση, τα κόμματα και τις εργοδοτικές οργανώσεις να συμβάλουν ώστε να οικοδομηθεί το τείχος ανοσίας.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Οι ανησυχητικές εξελίξεις στο μέτωπο του αγώνα εναντίον της πανδημίας – ενόψει του 4ου “κύματος”, λόγω της μετάλλαξης Δ- μας υποχρεώνουν όλους τους φορείς εκπροσώπησης των κοινωνικών δυνάμεων, να αναλάβουμε δράσεις ενημέρωσης και πρωτοβουλίας για να προχωρήσει στα επιθυμητά – σύμφωνα με τους υπολογισμούς των επιστημόνων- επίπεδα ο εμβολιασμός των συμπολιτών μας, ώστε να επιτευχθεί το “τείχος προστασίας”.

Πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να αποτραπούν οι δυσοίωνες προβλέψεις για το μέγεθος και την δυνατότητα του 4ου κύματος της πανδημίας.

Ούτε η κοινωνία, ούτε η οικονομία αντέχουν νέες καραντίνες, εκατόμβες νεκρών από τις μολύνσεις και χιλιάδων νέων και φτωχών εξαιτίας μιας ασύμμετρης αντίδρασης της πανδημίας στις κοινωνικές δυνάμεις.

Η πανδημία προφανώς δεν είναι ταξική, καθώς πλήττει τους πάντες, όμως η κοινωνικοοικονομική της επίπτωση είναι ασύμμετρη, καθώς πλήττει τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων και εργαζομένων.

Οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε ώστε να ενημερωθούν και να πειστούν οι συμπολίτες μας για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

ΚΑΛΟΥΜΕ:

  • τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις
  • τις Εργοδοτικές Οργανώσεις
  • τις Εκκλησίες όλων των δογμάτων
  • τις Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών
  • την Κυβέρνηση και τα Κόμματα του πολιτικού συστήματος

να πρωτοστατήσουν χωρίς αστερίσκους και “… ναι μεν αλλά…” για την ενημέρωση των πολιτών με επιχειρήματα και πειθώ
να συνεργαστούν σε καμπάνιες ενημέρωσης και δράσεων
να μην επιστρέψουμε με επαμφοτερίζουσες ρητορικές και συμπεριφορές να χτίζονται “καριέρες” πάνω στο θάνατο και την κοινωνική ερήμωση.

ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΛΟΥΜΕ:

  • τις Εργοδοτικές Οργανώσεις

να γενικεύσουν τις καλές πρακτικές πολλών και σοβαρών επιχειρήσεων που με ενημέρωση και κίνητρα βοηθούν σημαντικά στον εμβολιασμό των εργαζομένων. Είμαστε έτοιμοι και δημοσίως ζητάμε να συναντηθούμε και να συζητήσουμε κοινές δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

  • την Κυβέρνηση

να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να λαμβάνει μέτρα χωρίς δεύτερες σκέψεις και κοντόφθαλμους υπολογισμούς πολιτικού κόστους.

  • όλα τα Κόμματα

να καθίσουν στο τραπέζι της εθνικής και κοινωνικής συνεννόησης για μια εθνική στρατηγική και τακτική που θα οδηγήσει στο πολυπόθητο “τείχος ανοσίας”.

Ούτε κοινωνικοί αγώνες, ούτε πολιτική αντιπαράθεση έχουν μέλλον αν αγνοούν την ανθρώπινη ζωή και τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk