Στο ζήτημα της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού ειδικών κατηγοριών εργαζομένων αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, τονίζοντας ότι «η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους δημοσίους υπαλλήλους δεν είναι, αυτήν τη στιγμή, στο τραπέζι των συζητήσεων».

Μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ, ο κ. Βορίδης υπογράμμισε πως «προφανώς είναι κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί», ανάλογα με την πορεία της πανδημίας και την εξέλιξη των κρουσμάτων.

Αναφερόμενος στο μέτρο της αναστολής εργασίας τους εργαζόμενους που είναι ανεμβολίαστοι, ο Μάκης Βορίδης σημείωσε ότι αυτό δεν μπορεί να είναι επ’ άπειρον, αλλά αποτελεί μία περίοδο προσαρμογής που δίνεται για την επιχείρηση και τον εργαζόμενο προκειμένου να αποφασίσουν περαιτέρω.

Ερωτηθείς για το μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο, ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε ότι θα δίνεται σε επίπεδο οργανικής μονάδας από τον διευθυντή στους υπαλλήλους που επιτυγχάνουν κάποιους στόχους.

Όπως τόνισε, «το υπουργείο θα είναι έτοιμο να το εφαρμόσει πιλοτικά από τις αρχές του έτους υπό την προϋπόθεση ύπαρξης δίκαιου και αποπολιτικοποιημένου μηχανισμού απόδοσης του μπόνους καθώς και μίας «πραγματικής» στοχοθεσίας», για την οποία προανήγγειλε την κατάθεση σχετικού νομοθετήματος έως το τέλος του έτους.