Να επενδύσουν στην Ελλάδα και στον χώρο της υγείας, κάλεσε τους Γερμανούς επενδυτές ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανέφερε  ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει αλλά έχουμε περισσότερα όπλα τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ανάμεσα στα οποία είναι και τα εμβόλια. Ωστόσο διευκρίνισε ότι η πανδημία δε γνωρίζει σύνορα και μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με τη συνεργασία. «Η πρόοδος και η συνεργασία μας κάνουν πλέον να πιστεύουμε ότι είμαστε σε μία καλύτερη κατάσταση», επισήμανε απευθύντας πρόσκληση στους Γερμανούς για επενδύσεις στη χώρα μας στον τομέα της υγείας.

Όπως είπε, οι επενδύσεις που θα έρθουν στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια αφορούν σε μεγάλο βαθμό την υγεία και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, αλλά και την κτηριακή και ψηφιακή αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. «Επενδύουμε επίσης στην πρόληψη και στην ψυχική υγεία που έμεινε πίσω για πολλά χρόνια», κατέληξε ο Βασίλης Κικίλιας.

Φροντίζουμε για την ασφάλεια τουριστών και κατοίκων

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, θα φροντίσουμε ώστε τα νησιά μας να είναι ασφαλή για τους επισκέπτες, αλλά και τους κατοίκους τους, καθώς οι προσδοκίες για φέτος είναι μεγαλύτερες από τον τουρισμό. «Όμως, οι μεταλλάξεις δεν είναι μία εύκολη ιστορία, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Κικίλιας. Όπως είπε, χαρακτηριστικά, στόχος της χώρας για τους ξένους επισκέπτες είναι «η φιλοξενία, η ασφάλειά τους και η υγειονομική τους κάλυψη».

Ο υπουργός υγείας επανέλαβε για μία ακόμη φορά, ότι ο εμβολιασμός αποτελεί μονόδρομο για την αντιμετώπιση της πανδημίας τονίζοντας ότι «σχεδόν οι μισοί ενήλικες και παραπάνω έχουν κάνει δύο δόσεις του εμβολίου στη χώρα μας σε ένα κατά γενική ομολογία επιτυχημένο σύστημα εμβολιασμού που διαφήμισε την χώρα στο εξωτερικό», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στο νέο ΕΣΥ που θα δομηθεί από το 2021 έως το 2025 και εξήρε τις προσπάθειες όλων όσων συνέβαλαν την περίοδο των κορωνοϊού «με τον τρόπο του ο καθένας σε ένα μικρό θαύμα» που κράτησε το ΕΣΥ ζωντανό μετά από 10 χρόνια περιορισμών και δημοσιοοικονομικών μέτρων. Ο ίδιος τόνισε ότι η χώρα μας διέθεσε τα πάντα ώστε να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός και φρόντισε να δημιουργήσει μέσα στην πανδημία ένα αναβαθμισμένο σύστημα 1.500 κλινών ΜΕΘ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ