Η ερμηνεύτρια Τίνα Τράκου με δισκογραφικές παρουσίες στο ενεργητικό της, συμμετοχές σε σήριαλ και θεατρικές παραστάσεις, επιστρέφει με το «Άσε με να σ’ αγαπάω» (στίχοι Μάρω Μπιζάνη και μουσική Σπύρου Παπαβασιλείου)  της Λίτσας Διαμάντη, σε διασκευή του Dj και μουσικού παραγωγού Νίκου Κουρή με την βοήθεια του Χρήστου Ταμπουρατζή.

Παράλληλα η ερμηνεύτρια έχει ιδρύσει την εταιρεία Αρωγή Παιδιών με Αναπηρία (Δώσε Ζωή) με σκοπό η τέχνη, το τραγούδι, η μουσική της να μπορέσουν να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη υλική αλλά κυρίως ψυχολογική.

Ο σύλλογος με την δική της συνεχή προσπάθεια και με ιδίους πόρους πραγματοποιεί θεματικές συναυλίες, τις οποίες υλοποιεί μαζί με μια ομάδα δέκα ανθρώπων με σκοπό την ενίσχυση των παιδιών και των οικογενειών τους μέσα από την λυτρωτική επαφή με την μουσική και το κοινό. Δήμοι και Περιφέρειες έχουν στηρίξει την προσπάθεια αυτή στο πλαίσιο αυτό έχουν προγραμματιστεί το προσεχές διάστημα, δύο συναυλίες. Την Παρασκευή 16 Ιουλίου στην πλατεία Δημαρχείου στον Ασπρόπυργο και την Κυριακή 18 Ιουλίου, στην πλατεία Δημάρχου Κατριλιώτη, στη Νέα Κίο.

 

Στη συνέντευξή της, στο vima.gr, η Τίνα Τράκου μιλάει για τα σχέδια της αλλά και τον αγώνα που δίνει με την οργάνωση Δώσε Ζωή.

 

 

Γιατί επιλέξατε το συγκεκριμένο τραγούδι και με ποιο στόχο;

«Είναι πραγματικά τεράστια η χαρά μου να βλέπω πως κάθε προσπάθεια να θυμίζουμε παλιά καλά τραγούδια στέφεται με τόσο μεγάλη επιτυχία. Αν σκεφθεί κανείς πως το τραγούδι μετράει ήδη 5.0000 προβολές Το τραγούδι πάντα συμπεριλαμβανόταν στο ρεπερτόριό μου είτε σε χώρους διασκέδασης είτε σε συναυλίες μας. Έτσι με την ομάδα μου σκεφτήκαμε πως θα ήταν πολύ ευχάριστο να το δούμε με μια άλλη οπτική, σε μια μορφή λιγότερο λαϊκή και περισσότερο στο πνεύμα της εποχής, κυρίως, ούτως ώστε να μου δώσει την ευκαιρία να επανέλθω  στα μουσικά δρώμενα με κάτι γνωστό στο αυτί των μουσικών παραγωγών και του  ακροατή κατ’ επέκταση, αλλά συνάμα φρέσκο και διαφορετικό. Ο στόχος λοιπόν ήταν διπλός, μια επιτυχημένη επιστροφή και μια δεύτερη γνωριμία του κοινού με ένα τόσο αξιόλογο τραγούδι».

Οι εξελίξεις και στη μουσική βιομηχανία είναι καταιγιστικές. Πως νιώθετε με την επιστροφή σας και προς τι η αποχή μιας και ελπιδοφόρα καριέρα στο χώρο;

«Ενθουσιασμένη. Οι εποχές έχουν αλλάξει, η προώθηση των καλλιτεχνών όπως και οι επιλογές των τραγουδιών που ακούγονται είναι τις περισσότερες φορές κόντρα στα προσωπικά μου ακούσματα. Οπότε ήμουν συγκρατημένα αισιόδοξη για την αντιμετώπιση που θα έβρισκε η επιλογή -επιστροφή μου. Η αποχή είχε να κάνει με ένα νέο κύκλο ζωής και επιλογών. Έπρεπε να ξανασυστηθώ  με τον  εαυτό μου και τα θέλω μου. »

Πως βιώνετε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και τι ελπίζετε για τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες για το επόμενο διάστημα;

«Οι καλλιτέχνες περάσαμε πολύ δύσκολα, μιας και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε επί της ουσίας για την πορεία μας. Πληγήκαμε οικονομικά αλλά κυρίως χάσαμε την επαφή  με την τέχνη μας. Την επαφή μας με το κοινό, που είναι και η κινητήριος δύναμή μας. Ευτυχώς που η κατάσταση άρχισε να καλυτερεύει οπότε θεωρώ πως θα βρεθούμε σύντομα κοντά στο κοινό».

Είναι γεγονός ότι ακόμη και οι δράσεις για καλό σκοπό «πάγωσαν» το τελευταίο διάστημα. Εσείς με τον Σύλλογο ΔΩΣΕ ΖΩΗ για παιδιά με αναπηρία, το εισπράξατε αυτό;

«Είναι γεγονός πως εμείς καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας μας σαν σύλλογος δεν ζητήσαμε ποτέ καμία οικονομική βοήθεια από την πολιτεία. Στην διάρκεια της πανδημίας βρεθήκαμε σε δυσχερή κατάσταση με αποτέλεσμα να συντηρούμε εξ ολοκλήρου με ιδίους πόρους το σύλλογο. Το να αδιαφορείς για τον πολιτισμό και την τέχνη ειδικά όταν αυτή προσφέρει τρόπο επιβίωσης και καλής διαβίωσης σε συνανθρώπους με ανάγκη μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει.»

Ποιο στηρίζουν το Σύλλογο ΔΩΣΕ ΖΩΗ και ποιοι είναι οι σκοποί του.

«Έχουμε στο πλάι μας σοβαρούς  επιχειρηματίες που με την συνεχή τους στήριξη και χωρίς να προσπαθούν να το χρησιμοποιήσουν προς διαφήμιση τους , μας στηρίζουν αλλά  κυρίως με ιδίους πόρους από τις συναυλίες που διοργανώνουμε ,στηρίζουμε σταθερά 12 οικογένειες με όλες τους τις ανάγκες κ κυρίως τις ανάγκες των παιδιών από καροτσάκια, περίθαλψη, φάρμακα, ειδικά σχολεία.»

Τα επόμενα καλλιτεχνικά σας σχέδια;

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να κλείνω συναυλίες εντός και εκτός Αττικής χαίρομαι που Δήμοι και Περιφέρεια στηρίζουν την προσπάθειά μου, γύρω στα τέλη του καλοκαιριού θα έχω τη χαρά να παρουσιάσω ένα αφιέρωμα στο ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι με την αρωγή του Υπ. Εξωτερικών, στους ομογενείς του εξωτερικού.. Παράλληλα βρίσκομαι στο στούντιο για νέο τραγούδι που θα κυκλοφορήσει περίπου στα τέλη του Σεπτέμβρη με τον συνθέτη Νίκο Παπαδόπουλο , ενώ δεν σταματάω να αναζητώ πάντα οτιδήποτε καινοτόμο στην μουσική που θα μου δίνει το εισιτήριο να μπαίνω στις μουσικές επιλογές του κόσμου.»

Κυρία Τράκου, σας ευχαριστούμε πολύ.

Ακούστε το «Άσε με να σ΄ αγαπάω» από την Τίνα Τράκου εδώ: