Η δημοτική αρχή θέλει να αξιοποιήσει όσα έχει στη διάθεση της ώστε να γίνει η Σαλαμίνα ελκυστικός τόπος τόσο για τα αξιοθέατα της όσο και για την βαριά ιστορία της. Αυτό προϋποθέτει πλήρη εξωστρέφεια και ανάλογες κινήσεις, όπως αυτή του περασμένου Σαββατοκύριακου.

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας υποδέχτηκε την Πρόεδρο του Ε.Ο.Τ. κα Άντζελα Γκερεκου, στον αύλειο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου. Κατά τη διάρκειά της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις εισηγήσεις των ομιλητών και μια εκτενή αναφορά της Προέδρου για τα σχέδια του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού που αφορούν στην προβολή της μοναδικότητας της Σαλαμίνας.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, δηλώθηκαν τα παρακάτω υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ.:

  • Διοργάνωση σεμιναρίων αρχαίου Θεάτρου στη Σπηλιά του Ευριπίδη, για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
  • Διοργάνωση τριήμερου επιστημονικού συνεδρίου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (30.7-1.8). Το μεγαλύτερο συνέδριο που έχει γίνει ποτέ στη Σαλαμίνα.
  • Έναρξη διαδικασιών αδελφοποίησης του Δήμου με την πόλη Salamina της Κολομβίας.
  • Ορισμός του έτους 2022 για την Σαλαμίνα ως «Έτος Ευρυπίδη» με δράσεις, φεστιβάλ και εκδηλώσεις για τον μεγάλο τραγικό ποιητή.

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας, τόνισε πως ο Ε.Ο.Τ. έχει στηρίξει έμπρακτα το νησί μας το προηγούμενο διάστημα με την απόφαση του να υποστηρίξει δράσεις που θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο στην Σαλαμίνα.

Εξ όσων φαίνεται υπάρχει σαφή πρόθεση να αναδειχθεί το νησί περαιτέρω και να αποτελέσει τόπος επιλογής για τον κόσμο όχι μόνο ως ένας μονοήμερος προορισμός αλλά κάτι περισσότερο. Ο πολιτισμός και γενικότερα τα συνέδρια, οι εκδηλώσεις και τα φεστιβάλ αποτελούν μια καλή αφορμή για τον κόσμο να επισκεφτεί το νησί αλλά και να διαμείνει για μερικές μέρες.