Ο Σον Κλαρκ ήταν μόλις 39 ημερών όταν βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του πατέρα του, τον Ιανουάριο του 2018.

Το μωρό είχε κατάγματα στα πλευρά και τραυματισμούς στο κεφάλι που φέρεται να προήλθαν τόσο από τον πατέρα του, Τζέιμς Κλαρκ, όσο και τη μητέρα του, Χέλεν Τζέρεμι. «Μεγάλο μέρος των αποδεικτικών στοιχείων» δείχνει ότι ο πατέρας του μωρού είναι υπεύθυνος, ισχυρίζονται οι εισαγγελείς, όπως μεταδίδει το BBC.

Ο Σον φέρεται να απέκτησε τα κατάγματα το απόγευμα της 11ης Ιανουαρίου και 3 μέρες αργότερα δέχτηκε την επίθεση που του στέρησε τη ζωή.

Η μητέρα του, Τζέρεμι, ζούσε μαζί με το βρέφος στο σπίτι των γονιών της στο Μπρίστολ, ενώ ο Τζέιμς ζούσε με τη μητέρα του στο Γουάρμλεϊ. Τα Σαββατοκύριακα θα έμεναν στα σπίτια του άλλου με το μωρό.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα η Τζέρεμι και ο Σον είχαν πάει στο σπίτι του Τζέιμς στις 11 Ιανουαρίου για να μείνουν εκεί για το Σαββατοκύριακο.

Οι δυο γονείς πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους από το απόγευμα της Πέμπτης έως το πρωί της Κυριακής στην κρεβατοκάμαρα παίζοντας παιχνίδια στο PlayStation και παρακολουθώντας ταινίες.

Το μωρό ήταν μαζί τους όλη την ώρα. Η μητέρα είχε ψάξει στο διαδίκτυο για μωρά που βήχουν αίμα, ενώ είχε στείλει και μήνυμα στη μητέρα της όπου της έγραφε ότι ο Σον κλαίει πολύ.

«Όταν εξετάστηκε το σώμα του μωρού βρέθηκε ότι υπέστη 71 κατάγματα στα πλευρά του κατά τη διάρκεια της πολύ σύντομης ζωής του. Αυτά τα κατάγματα δεν προκλήθηκαν όλα στην ίδια περίσταση αλλά τουλάχιστον σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις. Διαπιστώθηκε επίσης ότι είχε τραυματισμούς από το πολύ ταρακούνημα λίγο πριν το θάνατό του» ανέφερε η εισαγγελέας.

Αρνούνται τις κατηγορίες

Και οι δύο γονείς αρνούνται τις κατηγορίες.

«Φαίνεται πως ο δράστης του θανατηφόρου συμβάντος είναι ο πατέρας, ο οποίος μάλλον προκάλεσε τους τραυματισμούς τις ώρες που η μητέρα κοιμόταν ή δεν ήταν παρούσα» δήλωσε η εισαγγελέας.

Η δίκη συνεχίζεται.