«Οι τηλεφωνικές του επαφές -και μάλιστα σε βάθος μερικών μηνών- ίσως να αποκαλύψουν κάποιο κρυμμένο μυστικό του πιλότου, ίσως ακόμη και το πραγματικό κίνητρο της δολοφονίας της ίδιας της συζύγου του».

Με αυτά τα λόγια περιέγραψε τις επόμενες κινήσεις των Αρχών αξιωματικός που έχει απόλυτη γνώση των ερευνών σχετικά με την αποκάλυψη ενδεχόμενων κρυφών σημείων στη συγκλονιστική υπόθεση δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν από τον σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της RealNews, τόσο οι δικαστικές όσο και οι αστυνομικές Αρχές περιμένουν με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα από την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών του καθ’ ομολογία δολοφόνου προκειμένου να διαπιστώσουν τις επαφές του, αλλά και τις κλήσεις του προς συγκεκριμένα πρόσωπα και, μάλιστα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου έχει ζητηθεί να καλύπτει ένα διάστημα έξι μηνών πριν από τη δολοφονία της Καρολάιν, δηλαδή από τον Νοέμβριο του 2020 έως και τις 11 Μαΐου του 2021, δηλαδή τη μέρα που ο 33χρονος πιλότος διέπραξε το έγκλημα.

Όταν οι ερευνητές της υπόθεσης θα έχουν αυτά τα στοιχεία στη διάθεσή τους, θα βάλουν στο μικροσκόπιο τις μη επαρκώς δικαιολογημένες επαφές, τα μηνύματα αλλά και τις τηλεφωνικές κλήσεις του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Οι τηλεφωνικές επαφές του 33χρονου ερευνώνται καθώς οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αλλά και οι δικαστικοί λειτουργοί που ανέλαβαν την κύρια ανάκριση δεν πείθονται από τον «βρασμό ψυχής» που προφασίστηκε ο δράστης για να δικαιολογήσει τη δολοφονία της Καρολάιν. Ακόμη, υπάρχει η υπόνοια ότι ο πιλότος δεν θα μπορούσε να σκηνοθετήσει με λεπτομέρειες τη δήθεν ληστεία μέσα σε δύο ώρες από τη στιγμή που διέπραξε το φρικτό έγκλημα.

Μάλιστα, οι έρευνες έχουν επεκταθεί στην ευρύτερη περιοχή των Γλυκών Νερών, ακόμη και στις κάμερες της Αττικής Οδού, προκειμένου οι αστυνομικοί να συλλέξουν οπτικό υλικό, επίσης σε βάθος έξι μηνών, ώστε να διαπιστώσουν αν υπάρχουν οποιαδήποτε «περίεργα» ραντεβού του Αναγνωστόπουλου, τα οποία χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Στο μικροσκόπιο και τα ταξίδια

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τη RealNews, στα χέρια των Αρχών θα περιέλθουν σύντομα τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν ο 33χρονος πιλότος, προκειμένου οι ερευνητές να έχουν γνώση των ταξιδιών που πραγματοποιούσε με τα ελικόπτερα της εταιρείας στο πλαίσιο της εργασίας του.

Ίσως και από εκεί να προκύψουν διάφορες «περίεργες» επαφές, που ενδέχεται να έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις μετέπειτα ενέργειες του πιλότου.

Τέλος, τόσο οι αστυνομικές όσο και οι δικαστικές Αρχές φέρονται πεπεισμένες πως το πραγματικό κίνητρο του εγκλήματος -και όχι αυτό που παρουσίασε ο 33χρονος δράστης- να «ωρίμασε» σε βάθος χρόνου περίπου έξι μηνών και για τον λόγο αυτό όλες οι κινήσεις τους έχουν να κάνουν με αυτή την περίοδο, που ίσως τελικά να κρύβει το θανάσιμο μυστικό του συγκλονιστικού εγκλήματος.