Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Θήβας μετά την έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή. Το τελευταίο 24ωρο η γη στην πόλη της Βοιωτίας κουνιέται.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο, υπό τον δήμαρχο Θηβαίων, Γεώργιο Αναστασίου, και παρουσία του διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, δρ. Γεράσιμου Χουλιάρα, από τον οποίο ακολούθησε και σχετική ενημέρωση.

Ο Γεράσιμος Χουλιάρας υπογράμμισε ότι «η μέχρι τώρα σεισμική  δραστηριότητα στη Θήβα χαρακτηρίζεται από μικρής έντασης σεισμούς. Αυτό μπορεί να είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο, το οποίο και θα εξακολουθήσει το επόμενο χρονικό διάστημα με ήπια σεισμική  δραστηριότητα, μπορεί όμως και να αποτελεί και προάγγελο μεγαλύτερης έντασης σεισμού, λόγω του βεβαρημένου ιστορικού παρελθόντος της περιοχής».

Για το λόγο αυτό, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο θα καταγράφει τις επόμενες ημέρες μέσω των φορητών σεισμογράφων τη σεισμική δραστηριότητα, ώστε να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία και να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

«Σεισμογενής περιοχή με βεβαρημένο ιστορικό»

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου, συνέστησε στους δημότες υπομονή και ψυχραιμία, υπενθυμίζοντας ότι η Θήβα αποτελεί σεισμογενή περιοχή με βεβαρημένο ιστορικό.

Κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν στο αμέσως επόμενο διάστημα τη χρήση κτηρίων που θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν επικίνδυνα, ενώ διαβεβαίωσε ότι ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του Δήμου παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα, έχοντας εκπονήσει σχέδιο εκτάκτου ανάγκης.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, κ. Φανή Παπαθωμά, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κώστας Χαρέμης, οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών, Ανδρέας Χατζησταμάτης, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γιώργος Παπασπύρου και Δημοτικής Ενότητας Θίσβης, Αναστάσιος Καμούτσης, εκ των δημοτικών συμβούλων ο Νίκος Κοβάνης και η Ιουλία Κοντού, καθώς και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ, Κώστας Βόλης και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θηβαίων, Σπυρίδων Παπαναστασίου.

Στη σύσκεψη το «παρών» έδωσαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Γρηγόρης Παπαβασιλείου, Ηλίας Τραμπάκουλος και Αντώνης Τουλουμάκος.