Ενώπιον το δικαστηρίου αναμένεται να βρεθεί τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Ελον Μασκ, κι αν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα επιθυμεί τότε κινδυνεύει να χάσει πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια από τον προσωπικό του πλούτο.

Ο Μασκ θα είναι ο πρώτος μάρτυρας σε μια δίκη που υπερασπίζεται τον ρόλο του στην εξαγορά της SolarCity από την Tesla ύψους 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι μέτοχοι έχουν μηνύσει τον Μασκ και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Tesla, ισχυριζόμενοι ότι η συμφωνία του 2016 δεν ήταν συμφέρουσα για την SolarCity.

Ισχυρίζονται επίσης ότι η συμφωνία αυτή οδήγησε σε αθέτιμο πλουτισμό της οκογένειας Mask, που ήταν μεταξύ των μεγαλύτερων μετόχων. Τον κατηγορούν μάλιστα ότι μαζί με άλλα μέλη του Δ.Σ. δεν αποκάλυψαν όλες τις σχετικές λεπτομέρειες της συμφωνίας και παραβίασαν τους κανόνες εμπιστευτικότητας.

Ο ίδιος ο Μασκ πάντως επιμένει ότι από επιλογή του δεν έλαβε μέρος στις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία.

Οι δικηγόροι του Μασκ αναμένεται να υποστηρίξουν ότι η συμφωνία με τη SolarCity δεν έχει βλάψει καθόλου τους μετόχους και ότι ψήφισαν συντριπτικά για να εγκρίνουν την εξαγορά. Σε τελική ανάλυση, οι μετοχές της Tesla ανέβηκαν στα ύψη όταν η Tesla ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει προσφορά για τη SolarCity.

Η SolarCity ιδρύθηκε και διευθύνεται από τα ξαδέρφια του Μασκ, Lyndon και Peter Rive, αλλά υποστηρίζεται από τον Μασκ που διετέλεσε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου. Εν τω μεταξύ, ήταν επίσης διευθύνων σύμβουλος της Tesla, καθώς και πρόεδρος της εταιρείας.