Τεστ σε κατοίκους και επισκέπτες στην Ιό κάνουν όλη τη μέρα κλιμάκια του ΕΟΔΥ που βρίσκονται στο νησί καθώς μετά το μεγάλο κορωνοπάρτι που έγινε νόσησαν δεκάδες άτομα τα οποία από το μπαρ κατέληξαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου καραντίνας.

Το MEGA βρέθηκε στην Ιό και συνομίλησε με φοιτητές.

-Πώς φανταζόσασταν τις διακοπές σας και πως είναι τελικά;

-Τελείως διαφορετικές-
-Οι διακοπές μας ήταν εδώ αλλά δυστυχώς δεν πήγαν όπως τις περιμέναμε.

Η Μιχαέλα και η Άντρια έφτασαν στην Ίο από τη Λεμεσό… τα πρώτα συμπτώματα είχαν αρχίσει να εμφανίζονται μετά το πάρτι των τελειόφοιτων.. το pcr όμως βγήκε αρνητικό κι έτσι επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο με προορισμό την Ίο.

«10 λεπτά πριν ξεκινήσει το ταξίδι ανέβασα πυρετό και νόμισα ότι ήταν από το κλιματιστικό γιατί είχα αρνητικό PCR. Στην πορεία στο ταξίδι ήμουν χάλια είχα πυρετό συνέχεια… και έπαιρνα αντιπουρικά για να περνάω τους ελέγχους θερμοκρασίας… Όταν ήρθα εδώ είπα να κάνω το τεστ για να είμαστε τελείως σίγουρες να μην κολλήσουμε αν τυχόν έχω… και τελικά βγήκα θετική»

Οι δύο κοπέλες είναι συμμαθήτριες και συναθλήτριες στην ομάδα στίβου. Η Άντρια είχε ξανανοσήσει πριν από 6 μήνες και είναι η δεύτερη φορά που μπαίνει σε καραντίνα.

Άντρια: Τι συμπτώματα είχατε; Αδυναμία και λίγο βήχα. Είναι λίγο οι διακοπές τώρα που ανεβαίνουν τα κρούσματα. Πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί γιατί και εμείς φορούσαμε μάσκα. Εγώ είχα ξανακολλήσει και κόλλησα για δεύτερη φορά.

Πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο κόλλησαν και τις οικογένειές τους

«Κόλλησα όμως την αδερφή μου και τη μητέρα μου. Εγώ είμαι καλά εκείνες είναι χάλια έχουν πυρετούς συνέχεια και δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους. Ειδικά η μητέρα μου.»

Άντι για πάρτι, βουτιές, χορό και ποτά βλέπουν το νησί από το δωμάτιο του ξενοδοχείου

«Χαιρετίσματα στην Κύπρο την κάναμε διάσημη!»

Πολλά ξενοδοχεία στην Ίο φιλοξενούν τελειόφοιτους μαθητές που ήρθαν για πάρτι βρέθηκαν θετικοί στον ιό και μπήκαν σε καραντίνα.

Ο εμβολιασμός των μόνιμων κατοίκων φαίνεται πως έσωσε το νησί αφού οι ντόπιοι έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 90%!

Από το πρωί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενεργεί τεστ στο νησί. Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν 300 τεστ και βρέθηκαν μόλις 5 άτομα θετικά.