Μεγάλες πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στον Βαρνάβα κα ιτην Ελευσίνα.

Η πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Βαρνάβα Αττικής ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις και στο σημείο επιχειρούν 6 ελικόπτερα, 40 πυροσβέστες και 15 οχήματα.

Δεν έχουν κινδυνεύσει άνθρωποι, γιατί με το πού εκδηλώθηκε η πυρκαγιά η αστυνομία ειδοποίησε τους κατοίκους, ενώ άμεση ήταν και η κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας.

Ταυτόχρονα, προκειμένουν να μην κινδυνεύσουν πολίτες έχουν κλείσει διάφοροι δρόμοι στην περιοχή.

Λίγη ώρα μετά πυρκαγιά εκδηλώθηκε, σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Πάτημα Ελευσίνας. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Το κακό είναι ότι στην περιοχή πνέουν άνεμοι με ριπή έως και 7 Μποφόρ.

Γι αυτό στο σημείο επιχειρούν 39 πυροσβέστες με 12 οχήματα και ένα ελικόπτερο που κάνει στοχευμένες ρίψεις νερού από αέρα.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στην Λευκίμμη Έβρου.

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 52 δασικές πυρκαγιές.

Φωτιά και στον Βόλο

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου για φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή του Φυτόκου στην νέα Ιωνία και λαμβάνει γρήγορα διαστάσεις.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή όπου βρίσκεται η Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πολύ κοντά σε σπίτια.

Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν σε μια μεγάλη έκταση για τον περιορισμό της φωτιάς, καθώς σε κοντινή απόσταση βρίσκονται κατοικίες και επιχειρήσεις.

Παράλληλα, αστυνομικοί αποκλείουν την πρόσβαση οχημάτων και πεζών στην περιοχή. Οι πυροσβέστες κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται συνεχώς, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχουν και πεζοπόρα τμήματα πυροσβεστών.

Στη μάχη της πυρόσβεσης προστέθηκαν και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη που επιχειρούν από αέρος με ρίψεις νερού.

Στην περιοχή επικρατεί μεγάλη αναστάτωση. Ολοι οι κάτοικοι έχουν βγεί από τα σπίτια του και βρίσκονται απόσταση ασφαλείας από τη φωτιά.

Σύμφωνα με τον taxydromos.gr, κάηκε μία αποθήκη και ένα λυόμενο σπίτι, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ζώα που βρίσκονταν σε περιφραγμένο χωράφι, κάηκαν καθώς ο ιδιοκτήτης του δεν πρόλαβε να τα απομακρύνει.

Σε ποιες περιοχές είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα για κάποιες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

– Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

– Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)

– Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)

– Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

– Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)

– Περιφέρεια Κρήτης