Χωρίς τη συνδρομή των εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων, λόγω της έλευσης της νύχτας, συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα στον Έβρο, σε δύσβατη δασική περιοχή στη Λευκίμη του Δήμου Σουφλίου.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς επετεύχθη ο περιορισμός της φωτιάς σε δύο δύσκολα και δυσπρόσιτα σημεία, ενώ οι επίγειες δυνάμεις που συνεχίζουν να ενισχύονται θα επιχειρούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Ο κ. Πέτροβιτς, ο οποίος μετέβη από την πρώτη στιγμή στην περιοχή ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως προς το παρόν φαίνεται ότι η φωτιά δεν απειλεί πλέον τον οικισμό της Λευκίμης, οι κάτοικοι του οποίου επέστρεψαν στις οικίες τους.

Παράλληλα δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες προκειμένου να μην κινδυνεύσει εκ νέου, στην περίπτωση που οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, με αυξομειούμενη ένταση, αλλάξουν την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο δίνουν μάχη με τις φλόγες 90 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 28 οχήματα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, ιδιαίτερη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής προκαλεί το γεγονός ότι οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν στην ίδια ένταση τις επόμενες 48 ώρες.