Ένοχος δήλωσε στο δικαστήριο ο 48χρονος αστυνομικός ο οποίος βίασε και δολοφόνησε τη Σάρα Έβεραντ, ο φόνος της οποίας είχε προκαλέσει οργή σε ολόκληρη τη Βρετανία φέρνοντας στο προσκήνιο πάλι τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και την αποτυχία της αστυνομίας και της κοινωνίας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Φορώντας κουκούλα και σκυμμένος, ο Γουέιν Κούζενς, ψέλλισε μόνο «ένοχος κύριε» αφού ο εισαγγελέας περιέγραψε το χρονικό του φρικτού εγκλήματος και τα ψέματα που είχε πει ο αστυνομικός για να καλύψει τα ίχνη του.

Ο αξιωματικός της αστυνομίας Λονδίνου, ο οποίος εργαζόταν σε περιπολίες διπλωματικών εγκαταστάσεων, είχε αρχικά ομολογήσει μόνο την απαγωγή και τον βιασμό της Σάρα.

Προηγουμένως βέβαια, είχε σκαρφιστεί ένα ολόκληρο σενάριο ότι δήθεν μια συμμορία από την ανατολική Ευρώπη τον εκβίασε να απαγάγει την κοπέλα.

Ο αστυνομικός, πάντως, αρνήθηκε να εξηγήσει για ποιο λόγο προέβη στην αποτρόπαιη αυτή πράξη.

Το χρονικό

Η 33χρονη γυναίκα είχε εξαφανιστεί το βράδυ της 3ης Μαρτίου. Είχε φύγει από το σπίτι φίλης της, επιστρέφοντας στο δικό της με τα πόδια, και είχε διασχίσει μερικούς από τους πλέον κεντρικούς και καλά φωτισμένους δρόμους του νότιου Λονδίνου.

Ο Κούζενς την άρπαξε και την έβαλε με τη βία σε όχημα που είχα νοικιάσει. Έπειτα, τη μετέφερε σε εξοχική περιοχή στο Κεντ όπου τη βίασε και τη σκότωσε.

Το πτώμα της είχε βρεθεί μια εβδομάδα αργότερα σε περιοχή του Κεντ μέσα σε μεγάλη σακούλα.

Στις 10 Μαρτίου είχε συλληφθεί ο Κούζενς, στον οποίο δύο ημέρες αργότερα είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για την απαγωγή και τη δολοφονία της Σάρα.

Οι δυο τους δεν γνωρίζονταν προηγουμένως.