Την Παρασκευή (9/8) το ΑΣΕΑΔ εξέδωσε απόφαση σκάνδαλο απορρίπτοντας τις προσφυγές του Ολυμπιακού για παράνομη συμμετοχή της Χατζηνικολάου στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό και έστεψε πρωταθλητές τους «πράσινους». Μια απόφαση που όπως ήταν λογικό προκάλεσε την οργή των ανθρώπων του Ολυμπιακού οι οποίοι μεταξύ άλλων κάνουν λόγο για μπάσκετ που «κείτεται» στον βούρκο της ανυποληψίας.

«Το ελληνικό μπάσκετ σύρεται στο βούρκο της ανυποληψίας ολοένα και πιο βαθιά, αφού προσπαθούν με κάθε τρόπο και μέσο να προχωρήσουν σε απονομή πρωταθλήματος την ώρα που οι υποθέσεις δεν εκδικάζονται. Χωρίς καν κοινοποίηση του σκεπτικού απάντησε το ΑΣΕΑΔ, αφού δεν υπήρξε καμία ενημέρωση αν εξετάστηκε επί της ουσίας το θέμα.

Ο Ολυμπιακός προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ επειδή το αρμόδιο όργανο της ΕΟΚ παρέλειψε να συζητήσει την υπόθεση με τη δικαιολογία της εκκρεμότητας των εκλογών», έλεγαν στον Ολυμπιακό για την υπόθεση, ενώ έκαναν λόγο για εμπαιγμό, κοροϊδία και έλλειψη δικαιοσύνης που παραπέμπει σε… Ουγκάντα.

«Η EOK δεν εξέτασε τα αιτήματα του Ολυμπιακού, ο ΕΟΚΑΝ δεν έδινε το σκεπτικό της απόφασης για την αθώωση της Χατζηνικολάου την ίδια ώρα που μέλη της διοίκησης τους και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος, από την ντροπή τους προσέφυγαν σε παραιτήσεις.

Ακόμα και τώρα ο ΕΟΚΑΝ δεν έχει αποδώσει το σκεπτικό της απόφασης, έχοντας έννομο συμφέρον ο Ολυμπιακός προκειμένου να προσφύγει στα δικαστήρια», πρόσθεταν οι ερυθρόλευκοι.

Σε μια ιστορία που επιδιώκει να στερήσει από τον Ολυμπιακό κάθε τρόπο και μέσο για να μπορέσει να προσφύγει στα δικαστήρια (CAS), προκειμένου να προχωρήσουν σκανδαλωδώς στην απονομή του πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν πάντως, ο Ολυμπιακός θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και θα εξαντλήσει όλα τα δικαστικά μέσα, με στόχο την αποκατάσταση της δικαιοσύνης.