Διαψεύδει ο Θόδωρος Σκυλακάκης τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία στην ΕΕ εγείρονται ενστάσεις για το Σχέδιο Ανάκαμψης της Ελλάδας.

Η διαδικασία έγκρισης προχωρά σε εξαιρετικό κλίμα

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απαντώντας και στη δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου χαρακτήρισε ανακριβή τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία τίθενται ερωτήματα στις Βρυξέλλες κατά πόσο ο σχεδιασμός του ελληνικού Σχεδίου ευνοεί την πρόσβαση συγκεκριμένου γκρουπ εταιρειών στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Η διαδικασία έγκρισης και από το Συμβούλιο προχωρά σε εξαιρετικό κλίμα» δηλώνει ο κ. Σκυλακάκης και συστήνει στον ΣΥΡΙΖΑ τέσσερις μέρες υπομονή ακόμη για την οριστική έγκριση του σχεδίου από τους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ την Τρίτη.

Στερείται σοβαρότητας

Αναλυτικά η δήλωση του Θόδωρου Σκυλακάκη έχει ως εξής:

«Η δήλωση του εκπροσώπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης στερείται σοβαρότητος και το δημοσίευμα το οποίο επικαλείται είναι ανακριβές.

»Το ελληνικό πρόγραμμα κατατέθηκε δεύτερο και εγκρίθηκε τρίτο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει συγκεντρώσει εξαιρετικά σχόλια τόσο από την Επιτροπή (χθες μόλις έγιναν τα πιο πρόσφατα σχετικά επώνυμα σχόλια στο Συνέδριο του Economist), όσο και από τον διεθνή Τύπο. Η διαδικασία έγκρισης και από το Συμβούλιο προχωρά σε εξαιρετικό κλίμα.

»Τέσσερις ημέρες πριν την τελική έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που έχει υποβάλει η χώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται εναντίον του, προφανώς γιατί η εξαιρετική εικόνα που διαμορφώνεται διεθνώς για το ελληνικό σχέδιο δεν εξυπηρετεί το αδιέξοδο, διχαστικό και μηδενιστικό του πολιτικό αφήγημα. Ας κάνει τέσσερις ημέρες υπομονή και η ίδια η ζωή θα του δώσει την απάντηση».

Πλιάτσικο

Υπενθυμίζεται ότι ο Νάσος Ηλιόπουλος είχε κάνει λόγο για πλιάτσικο του κ. Μητσοτάκη στα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης.