Εξηγήσεις ζητάει από την κυβέρνηση το ΚΙΝΑΛ με αφορμή τις δηλώσεις του επιδημιολόγου και μέλους της Επιτροπής Τάκη Παναγιωτόπουλου ότι υπήρξαν πιέσεις προς την Επιτροπή να σταλεί το μήνυμα ότι ξεμπερδέψαμε με τον κορωνοϊό.

Δημιουργούν σοβαρό ζήτημα

«Οι δηλώσεις του κ. Παναγιωτόπουλου μέλους της επιτροπής επιστημόνων, δημιουργούν σοβαρό ζήτημα για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στο θέμα της πανδημίας» επισημαίνει το ΚΙΝΑΛ και υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις».

Σημειώνεται ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ανέφερε ότι «υπήρξε μια πίεση από πολλά μέσα ενημέρωσης και από ορισμένα κυβερνητικά στελέχη να δοθεί η εικόνα ότι ξεμπερδέψαμε από τον κοροναϊό. Αυτό ήταν μέγα λάθος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ:

«Οι δηλώσεις του κ. Παναγιωτόπουλου μέλους της επιτροπής επιστημόνων, δημιουργούν σοβαρό ζήτημα για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στο θέμα της πανδημίας.

»Αναδεικνύουν τις ανεύθυνες προσπάθειες της Κυβέρνησης, να εμφανίσει ότι η πανδημία τελείωσε, ωραιοποιώντας την κατάσταση, αλλά θέτοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.

»Η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις. Μόνη λύση είναι η ενίσχυση του εμβολιασμού και ο έλεγχος εφαρμογής των μέτρων προστασίας».