Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου σκοπεύει να μεταβεί ο Χρήστος Σπίρτζης με σκοπό να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά μετά τα δημοσιεύματα για «άνωθεν εντολές» προκειμένου να περάσει από το αεροδρόμιο η ομάδα της Φενέρμπαχτσέ χωρίς υγειονομικούς ελέγχους το περασμένο φθινόπωρο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει εξηγήσεις από την κυβέρνηση μετά τις αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών σχετικά με τις καταγγελίες για εμπλοκή του Νίκου Χαρδαλιά και κλιμακώνει την κριτική της θέτοντας τέσσερα ερωτήματα προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, ενώ επικρίνει τον πρωθυπουργό ότι καλύπτει τον κ. Χαρδαλιά.

Βγάζει την ουρά του απ’ έξω και εκτοξεύει απειλές

«Έχει περάσει μία μέρα και ο κ. Χαρδαλιάς βγάζει την ουρά του απέξω, εκτοξεύει απειλές αλλά δεν έχει απαντήσει επί της ουσίας:

»1. Για ποιο λόγο δεν διέταξε καν να γίνει μία αυτονόητη ΕΔΕ ώστε να διερευνηθούν οι αποκαλύψεις; Τι φοβάται;

»2. Γιατί δεν κάνει μήνυση στους αξιωματούχους της Πολιτικής Προστασίας εάν είναι ψευδή όσα λένε στη συνομιλία τους για «εντολή Χαρδαλιά» να μπουν στη χώρα χωρίς έλεγχο εμπύρετα μέλη της Φενερμπαχτσέ;

»3. Για ποιο λόγο κρατικοί αξιωματούχοι χρησιμοποιούν «πακιστανικά» τηλέφωνα σαν μαφιόζοι; Τι έχουν να κρύψουν ο κ. Χαρδαλιάς και οι υφιστάμενοί του και από ποιους φυλάγονται;

»4. Για να αγοράζει «πακιστανικά» τηλέφωνα ψήφισε ώστε να έχει η Πολιτική Προστασία μυστικά κονδύλια;

»Και τέλος ένα ερώτημα για τον κ. Μητσοτάκη: Για πόσο θα συνεχίσει να σφυρίζει αδιάφορα και να καλύπτει τον κ. Χαρδαλιά;» είναι τα ερωτήματα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.