Την αυστηροποίηση των μετακινήσεων από νομό σε νομό στην ηπειρωτική Ελλάδα, εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός αναφέρθηκε σε μέτρα που είναι στο τραπέζι μετά τη νέα έξαρση κρουσμάτων στη χώρα μας.

Ο κ. Βορίδης αποκάλυψε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο οι μετακινήσεις από νομό σε νομό να γίνονται είτε με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού είτε αρνητικού τεστ, όπως γίνεται και για τα νησιά.

Δεν εξετάζεται νέο lockdown

Σχετικά με το ενδεχόμενο νέου lockdown, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως δεν εξετάζεται σαν ενδεχόμενο.

Όπως είπε, δε μπορεί να μεταφέρεται στο κοινωνικό σύνολο η ευθύνη που παίρνει κάποιος να μην εμβολιαστεί.

Τόνισε επίσης πως δεν θα υπάρξει επιπλέον ενίσχυση στα νοσοκομεία σε ΜΕΘ, επειδή κάποιοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν.

«Να είμαστε συνεννοημένοι. Δεν πρόκειται να πενταπλασιαστούν τα κρεβάτια (στις ΜΕΘ) επειδή κάποιοι έχουν αποφασίσει ότι δεν θέλουν να εμβολιαστούν».

Δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο να επιστρέψουν οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, μιας και όπως είπε είναι ένα από αυτά που προτείνει η επιτροπή των Επιστημόνων.

«Η Εκκλησία να πάρει θέση»

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή επικεντρώνει σε περιοχές με πολύ χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών. Κάλεσε μάλιστα την Εκκλησία να βάλει «φρένο» σε ιερωμένους με απόψεις κατά του εμβολιασμού που χρησιμοποιούν την επιρροή τους για να προωθήσουν τις προσωπικές τους απόψεις.

«Πρέπει η θέση της Εκκλησίας σε επίπεδο Ιεράς Συνόδου να είναι ξεκάθαρη και να ενθαρρύνει τον εμβολιασμό. Θα πρέπει να υπάρξει ένας περιορισμός σε ορισμένους ιερείς που έχουν πια προσωπικές απόψεις που όμως χρησιμοποιούν το σχήμα τους προκειμένου να πείσουν» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

Για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σημείωσε ότι ο ίδιος είναι υπέρ σε ορισμένες κατηγορίες επαγγελμάτων, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι έχουν λυθεί σειρά νομικών ζητημάτων που προκύπτουν από την υπόθεση.