Στη νοτιοδυτική Γαλλία βρίσκεται εδώ και δύο 24ωρα η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία προ 14 περίπου μηνών δέχτηκε δολοφονική επίθεση με βιτριόλι.

Είναι η πρώτη φορά που η νεαρή κοπέλα αφήνει το σπίτι της για να κάνει ένα ταξίδι ελπίδας στο εξωτερικό. Μιλώντας στο MEGA, η Ιωάννα Παλιοσπύρου τονίζει πως ο προορισμός της είναι ένα εξειδικευμένο κέντρο για εγκαυματίες που θα τη βοηθήσει να εμφανιστεί ξανά το χαμόγελο στο πρόσωπό της.

«Βρίσκομαι ήδη στο Κέντρο Υδροθεραπείας της Avène στο Μονπελιέ της Γαλλίας και είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Σήμερα είχα την πρώτη συνεδρία με τη γιατρό, η οποία καθορίζει το πρόγραμμα των θεραπειών που θα ακολουθήσω. Είναι ένα σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση της υγείας μου και είμαι ευγνώμων για τη στήριξη που λαμβάνω. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να είμαι σε θέση να λάβω τα οφέλη αυτών των θεραπειών» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η Ιωάννα δεν έχει σταματήσει λεπτό να παλεύει. Να παλεύει για την υγεία της και να προσπαθεί να κάνει το παν για να απαλύνει τα σημάδια που άφησε η επίθεση με βιτριόλι στο σώμα αλλά και την ψυχή της.

«Έχει πάει πριν δύο ημέρες, είναι θεραπείες τριών εβδομάδων, έχει γίνει συνεννόηση με τους γιατρούς της και με άλλους εξειδικευμένους πλαστικούς, τους οποίους έχει συμβουλευτεί, αλλά κυρίως και από το Λάτσειο, γιατί το κέντρο είναι για εγκαυματίες και κάνουν ιατρικό θερμαλισμό… για να βελτιωθεί η λειτουργικότητα και η διαδικασία της επούλωσης στο δέρμα» σημειώνει η Ουρανία Λέχου, διευθύντρια Avène Ελλάδας.

Δεν ξεχνά την αγάπη του κόσμου

Την ίδια ώρα, η Ιωάννα δεν ξεχνά ούτε την αγάπη του κόσμου αλλά ούτε και των γιατρών που την παρακολουθούν. Όπως σημειώνει η ίδια, θα βρεθεί στη Γαλλία και η γιατρός της για να παρακολουθήσει από κοντά για την πορεία της θεραπείας.

«Τις επόμενες ημέρες θα με επισκεφτεί εδώ και η γιατρός μου για να δει από κοντά τη διαδικασία και τα αποτελέσματα των θεραπειών, ώστε να συνεχίσουμε με τα επόμενα χειρουργεία, όταν το επιτρέψει η υγεία μου και η εικόνα των μοσχευμάτων. Οι γιατροί, μάλιστα, συνιστούν αυτές οι θεραπείες να επαναλαμβάνονται για τα επόμενα τρία χρόνια τουλάχιστον. Ευχαριστώ πολύ όλους σας για τη στήριξη και τη σκέψη σας» σημειώνει.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή η θεραπεία πρέπει να γίνεται κάθε έξι μήνες. Πρόκειται για μία θεραπεία στο εξωτερικό που είναι πολυέξοδη. Ωστόσο είναι απαραίτητο να γίνει.

«Χρειάζεται και επαναλήψεις, δηλαδή οι πλαστικοί λένε ότι μία φορά στο εξάμηνο πρέπει να το κάνει, για κάποιο διάστημα, για να μπορέσει να επανέλθει το δέρμα, η ελαστικότητα και η λειτουργικότητα του δέρματος μετά από τα μοσχεύματα και στο πρόσωπο, φυσικά και για τον τράχηλο και για το χέρι της, όπου έχει εγκαύματα, σε όλο το σώμα γίνεται» λέει ακόμη η κ. Λέχου.

Η Ιωάννα αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα σε περίπου τρεις εβδομάδες, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος θεραπειών και στη συνέχεια οι γιατροί της εδώ θα αποφασίσουν για τα χειρουργεία που θα ακολουθήσουν.