Δέσμευση πως αν εκλεγεί πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα κινήσεις τις διαδικασίες για την εκδίωξη του Αλέξη Τσίπρα από τις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ανέλαβε ο Αντρέας Λοβέρδος.

Ας διαλέξει στρατόπεδο

«Ο κ. Τσίπρας δεν πρέπει να συμμετέχει ως παρατηρητής στις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, διότι τους παραπλανά και υπονομεύει την δική μας πορεία, παίρνοντας θέση στον εσωκομματικό μας αγώνα που δεν επιτρέπεται. Πρέπει να ληφθεί μια τέτοια πρωτοβουλία. Αν εκλεγώ αρχηγός θα το προωθήσω» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντρέας Λοβέρδος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Η συμμετοχή του εκεί πρέπει να σταματήσει. Ας διαλέξει στρατόπεδο. Η στάση του αποδεικνύει ότι φοβάται τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής και τομεάρχης Εξωτερικών του ΚΙΝΑΛ.

Ακατανόητη αντίφαση

«Ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του, ενσωματώνουν μια ακατανόητη αντίφαση» πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν στην ευρωομάδα της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και ο αρχηγός τους συμμετέχει ως παρατηρητής στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα».

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές ότι στις επόμενες εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική θα μπορούσε να συγκυβερνήσει με το ΚΙΝΑΛ, αποκρύπτοντας όμως το γεγονός ότι για να προκύψει μια κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή της ΝΔ, θα πρέπει να συμμετέχουν στο ίδιο σχήμα «ο κ. Βελόπουλος, το ΚΚΕ και ο κ. Βαρουφάκης».

Λανσάρεται ως επόμενος πρωθυπουργός και παραπλανά το PES

Ο Αντρέας Λοβέρδος πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναφερθεί στον ίδιο προσωπικά, λέγοντας στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές ότι «υπάρχει ένας υποψήφιος για την προεδρία, ο οποίος έχει μια τάση προς τα κεντροδεξιά, ενώ εγώ μιλάω για επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ». «Η δράση του είναι παραπλανητική και υπονομευτική. Λανσάρεται ως επόμενος πρωθυπουργός», σημείωσε.

Αναφορικά με την «επόμενη ημέρα» στο ΚΙΝΑΛ, τάχθηκε υπέρ της αυτόνομης πορείας, «η οποία υπόσχομαι ότι θα οδηγήσει το κόμμα, ως ΠΑΣΟΚ, στην κυβέρνηση της χώρας και όχι απλώς να αυξήσει τα ποσοστά του από το 8% στο 9%. «Εγώ λέω υπερδιπλασιασμό των ποσοστών στις πρώτες εκλογές με την απλή αναλογική και στις επόμενες εκλογές μετά από ένα μήνα, ανοικτή η δεύτερη θέση», επισήμανε.

Βεντέτα

«Υπόσχομαι ότι θα είμαστε ο άλλος πόλος. Εμείς θα είμαστε η εναλλακτική στη ΝΔ, στον παραδοσιακό μας αντίπαλο», υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος και δήλωσε ότι δεν έχει καμία βεντέτα με τον κ. Τσίπρα. «Κανένα προσωπικό πρόβλημα. Δεν ξέρω αν έχει αυτός», τόνισε.

Ο πρώην υπουργός είπε ότι πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη από τον Σταύρο Παπασταύρου μετά το αμετάκλητο απαλλακτικό βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τον έκανε θέμα των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015, για να «χτυπήσει» τον Αντώνη Σαμαρά. «Η υπόθεση Παπασταύρου ήταν το καλούπι πάνω στο οποίο χώρεσε η υπόθεση Novartis», πρόσθεσε.