Στις σοβαρές αστοχίες της κυβέρνησης στην υγειονομική διαχείριση της πανδημίας και στην υπονόμευση του προγράμματος εμβολιασμού του πληθυσμού, αναφέρθηκε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης στην ομιλία του στη Βουλή.

Οι υπουργοί προκαλούν σύγχυση

Σημείωσε ότι η εμβολιαστική προσπάθεια πρέπει να στηρίζεται στη συμμετοχή των πολιτών, οι οποίοι ζητούν αξιοπιστία και πειθώ από την κυβέρνηση.

Και η κυβέρνηση δε διαθέτει τίποτα από τα δύο, αφού υπονόμευσε και υπονομεύει καθημερινά την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στα εμβόλια και απέναντι στη διαχείριση της πανδημίας.

Αναφέρθηκε στη σύγχυση που προκαλούν υπουργοί με τις βιαστικές και αντιφατικές δηλώσεις τους, πολλές φορές προσπαθώντας να υποκαταστήσουν τους λοιμωξιολόγους. Αποκορύφωμα αυτής της κατάστασης, η αποκάλυψη του κ. Σύψα ο οποίος είπε ότι οι επιστήμονες δεν είχαν συναινέσει στην κατάργηση του μέτρου χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

«Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση απαίτησε την κατάργηση του μέτρου χρήσης μάσκας ,χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τα στοιχεία της νέας μετάλλαξης» τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος επισήμανε:

Είχε το χρόνο και δεν το έκανε

«Η κυβέρνηση είχε το χρόνο για να βάλει κανόνες για τους εμβολιασμούς σε κρίσιμους και καθοριστικούς τομείς και χώρους δουλειάς, όπως για τους υγειονομικούς υπαλλήλους, για τους εργαζόμενους στα γηροκομεία, στην εστίαση, στα μέσα μεταφοράς, στους εργαζόμενους στην τουριστική βιομηχανία.

»Δεν το έκανε και τώρα δυσκολεύεται να εφαρμόσει τα αυτονόητα. Είχε το χρόνο για να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί στους τουριστικούς προορισμούς.

»Δεν το έκανε και τώρα τρέχει υπό το κράτος του πανικού, διαπιστώνοντας τα χαμηλά επίπεδα εμβολιασμού σε αυτές τις περιοχές. Φταίνε οι πολίτες για αυτό ή η κυβέρνηση;

»Ακόμα και τώρα δεν υπάρχουν η προετοιμασία και οι υποδομές στα νησιά να διενεργούνται rapid test και μοριακά τεστ που είναι απαραίτητα για την αναχώρηση των τουριστών».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι καθημερινά, πλέον, θα αποκαλύπτεται η αλήθεια και η πραγματικότητα και όλοι θα αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση αυτοσχεδίαζε και συνεχίσει να αυτοσχεδιάζει, ενώ επιρρίπτει στους πολίτες τις ευθύνες για τα λάθη της.

Μια κυβέρνηση που αντί να επιδιώξει να έχει σύμμαχο τον πολίτη σε αυτή την προσπάθεια, με συνεχείς παλινωδίες και παραλείψεις κατάφερε να τον γεμίσει με αμφιβολίες και να τροφοδοτήσει όλα τα επιχειρήματα των αρνητών και των συνωμοσιολόγων.