Δεν έχουν περάσει ούτε τρείς εβδομάδες από την πλήρη άρση των περιορισμών στις ΗΠΑ, και στην Καλιφόρνια επιστρέφουν οι μάσκες.

Η μετάλλαξη Δέλτα έχει φέρει τα πάνω κάτω στον προγραμματισμό και πολλοί φοβούνται ότι είναι ζήτημα χρόνου να γίνει και πάλι υποχρεωτική.

Ο δόκτωρ Φάουτσι αν και εμφανίσθηκε καθησυχαστικός ως προς την επιστροφή του συγκεκριμένου μέτρου εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τη ραγδαία εξάπλωση της ινδικής μετάλλαξης

«Προς το παρόν παραμένουμε στις οδηγίες και ξέρω πολύ καλά από εμπειρία ότι τα εμβόλια που χρησιμοποιούμε αντιμετωπίζουν τη Δέλτα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μετάλλαξη σοβαρά, δεν είναι παιχνίδι. Εξαπλώνεται γρηγορότερα και προκαλεί σοβαρότερες ασθένειες».

Αυτό που ανησυχεί περισσότερο και τον πρόεδρο Μπάιντεν είναι ότι ο στόχος να φθάσει το ποσοστό εμβολιασμού στις ΗΠΑ το 70% του πληθυσμού δεν επιτεύχθηκε.

Η μετάλλαξη «Δέλτα» απειλεί το άνοιγμα της Βρετανίας

Ο εκνευρισμός είναι διάχυτος στους διαδρόμους της Ντάουνιγκ Στρητ. Η κόντρα ανάμεσα στον Μπόρις Τζόνσον και το επιστημονικό του επιτελείο είναι  έντονη.

«Είχαμε 24 χιλιάδες κρούσματα χθες αν συγκρίνουμε με χίλια και δύο χιλιάδες που είχαμε πριν από δύο μήνες».

O Mπόρις Τζόνσον επιθυμεί μετά την άρση του lockdown στις 19 Ιουλίου να μην είναι υποχρεωτική ενώ οι επιστήμονες επιμένουν ότι το μέτρο πρέπει να διατηρηθεί. Ο κόσμος πάντως δεν έχει άλλες αντοχές.

«Νομίζω ότι η οικονομία και η ψυχική μας υγεία υποφέρουν περισσότερο. Άνοιξε, επιτέλους τη Βρετανία, Μπόρις!».

Ο πόλεμος για τη χρήση μάσκας μόλις άρχισε.